Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Σταύρος Θεοδωράκης: / Σταύρος Θεοδωράκης: "Με ενδιαφέρει το συμφέρον της πατρίδας, όχι να βγάλω το άχτι μου στον Τσίπρα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταύρος Θεοδωράκης: / Σταύρος Θεοδωράκης: "Με ενδιαφέρει το συμφέρον της πατρίδας, όχι να βγάλω το άχτι μου στον Τσίπρα"

Μοιάζοντας να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που από την προχθεσινή συνεδρίαση του Ποταμιού τον θέλουν να παρέχει θετική ψήφο στη συμφωνία των Πρεσπών, ο Στ. Θεοδωράκης δήλωσε χθες ότι δεν τον ενδιαφέρει να βγάλει το άχτι του στον Αλ. Τσίπρα, αλλά το συμφέρον της πατρίδας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε (Alpha) ότι “ως κόμμα έχουμε μία γραμμή. Στηρίζουμε μία λύση στα βόρεια σύνορά μας γιατί θεωρούμε ότι ο κίνδυνος είναι στα ανατολικά και όχι στα βόρεια” και πως “το πρόβλημα πρέπει να λυθεί”. Διευκρίνισε ότι “δεν στηρίζουμε τον καταρρέοντα Αλέξη Τσίπρα, αλλά την Ελλάδα".

“Είμαι αντίπαλος του κ. Τσίπρα και μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουλή είμαι περισσότερο, γιατί χρησιμοποιήθηκαν παλαιοκομματικές μέθοδοι για να παραμείνει η κυβέρνηση" ανέφερε, για να τονίσει χαρακτηριστικά: "Δεν με ενδιαφέρει όμως να βγάλω το άχτι μου στον Τσίπρα, αλλά το συμφέρον της πατρίδας". Πρόσθεσε ότι είναι υποχρέωσή του να εκφράσει τον κόσμο που θέλει λύση στο ονοματολογικό και που δεν ψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο ο Στ. Θεοδωράκης με τη συνέντευξή του όσο και η Σεβαστουπόλεως νωρίτερα με ανακοίνωσή της προσπαθούν να απαντήσουν σε όσους, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο κόμμα για τη στάση του, σπεύδουν να εξισώσουν τη θετική θέση του Ποταμιού στη συμφωνία με κάποιου είδους στήριξη στον Αλ. Τσίπρα.

Έτσι, σε συνέχεια της θετικής απόφασης που έλαβε το Ποτάμι για τη συμφωνία των Πρεσπών στην κρίσιμη προχθεσινή συνεδρίασή του, η Σεβαστουπόλεως ανέφερε ότι “κάνουν μεγάλο λάθος” ορισμένοι που “εμφανίζουν ως στήριξη τη θετική στάση του Ποταμιού στη συμφωνία των Πρεσπών”. “Ας ξαναδιαβάσουν την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματός μας. Το Ποτάμι στηρίζει μόνο τα συμφέροντα των Ελλήνων” σημειώνεται στην ανακοίνωση. Ο Γ. Γραμματικάκης εξήγησε (ΕΡΤ1) πως το γεγονός ότι το Ποτάμι νιώθει κάθε φορά την ανάγκη να διευκρινίσει τη στάση του οφείλεται σε πιέσεις που δέχεται το κόμμα. Μίλησε για ανοικτές και δημόσιες πιέσεις εκ μέρους της Ν.Δ., στην οποία καταλόγισε επιπλέον ότι γνωρίζει πολύ καλά και συναινεί με τις αφίσες κατά στελεχών που στηρίζουν τη συμφωνία.

Η απόφαση των Μεταρρυθμιστών

Έπειτα και από τη χθεσινή συνεδρίαση των Μεταρρυθμιστών, της ομάδας του Σπ. Λυκούδη, φαίνεται ότι από το Ποτάμι οι θετικές ψήφοι μπορεί να ανέλθουν στις τρεις (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης). Αυτό διότι στην ανακοίνωση των Μεταρρυθμιστών, παρά την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τον χειρισμό του ζητήματος (“το ενέταξε στους μικροκομματικούς της υπολογισμούς”, “επιδίωξε την εκμετάλλευσή του για να δημιουργήσει προβλήματα στους πολιτικούς της αντιπάλους” σημειώνεται καταληκτικά ότι:

“Είμαστε όμως σήμερα μπροστά σε ένα μείζον και χρόνιο πρόβλημα της εξωτερικής μας πολιτικής, του οποίου η εκκρεμότητα αποβαίνει διαχρονικά εις βάρος μας. Αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να σταματήσει". Τονίζεται επιπλέον ότι “η θέση της χώρας μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που μπορεί να παίξει στην περιοχή απαιτούν τη λύση του προβλήματος”.

Νωρίτερα ο Γ. Γραμματικάκης, που, όπως και ο Μ. Κύρκος, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Π.Σ., ανέφερε ότι “Θεοδωράκης και Μαυρωτάς περίπου δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν και νομίζω το ίδιο θα κάνει και ο κ. Λυκούδης. Παρομοίως, ο Γ. Αμυράς εξέφραζε την αίσθηση ότι οι απόψεις στο Ποτάμι θα είναι δύο, καθώς “τρεις βουλευτές θα ψηφίσουν Ναι και δύο Όχι”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL