Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.6°C
2 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C14.1°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.8°C14.1°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.5°C
2 BF 100%
"Η γνώμη μου είναι γνωστή. Τη διατύπωσα καθαρά στο Πολιτικό Συμβούλιο" / Διακριτική στήριξη Γ. Παπανδρέου στη συμφωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η γνώμη μου είναι γνωστή. Τη διατύπωσα καθαρά στο Πολιτικό Συμβούλιο" / Διακριτική στήριξη Γ. Παπανδρέου στη συμφωνία

Την άποψη που είχε διατυπώσει τον Ιούνιο του 2018 στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, με την οποία είχε καλωσορίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνει ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” που κυκλοφορεί σήμερα.

“Η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή. Την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής..." απαντά ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ στην ερώτηση του Δ. Κουκλουμπέρη για το εάν με τη συμφωνία η χώρα θα κερδίσει την ευκαιρία ή θα την κλωτσήσει ίσως για πάντα.

Προσθέτει ότι “η πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, σε αυτή την περίπτωση το 'Μακεδονικό'" και πως "αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες, θα είναι καταστροφή". Επιπλέον, αναφέρει ότι "εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα".

Υπενθυμίζεται ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής, πρόεδρος της οποίας είναι ο ίδιος, είχε χαιρετίσει την υπογραφή της Συμφωνίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “η διέξοδος που δίνεται θα βελτιώσει τη συνεργασία όλων στην περιοχή και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης υποδομών, επενδύσεων, βιώσιμης ανάπτυξης, τουρισμού και εμπορίου σε καιρούς οικονομικής κρίσης".

Έκανε λόγο για εξέλιξη που δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία -που δεν πρέπει να πάει χαμένη - για ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον για όλους, ενώ ενθάρρυνε “όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να σταθούν αλληλέγγυες σε αυτή την προσπάθεια για ανάπτυξη και σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL