Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δίπλα στα στρατοδικεία...

"Θέλω να πω σ’ αυτόν τον εσμό των εθνοσκαντζόχοιρων ότι θα βάλω ένα αντίγραφο αυτής της αφίσας δίπλα στην καταδίκη μου από το στρατοδικείο της χούντας σε ισόβια κάθειρξη και δίπλα, επίσης, την αγωγή...

"Θέλω να πω σ’ αυτόν τον εσμό των εθνοσκαντζόχοιρων ότι θα βάλω ένα αντίγραφο αυτής της αφίσας δίπλα στην καταδίκη μου από το στρατοδικείο της χούντας σε ισόβια κάθειρξη και δίπλα, επίσης, την αγωγή των απογόνων του στρατηγού Χρυσοχόου, που με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τον αποκαθηλώσαμε από τη Θεσσαλονίκη" απάντησε ο Τρ. Μηταφίδης χθες από το βήμα της Βουλής στις αφίσες που γέμισαν την πόλη.

Και για όσους δεν κατάλαβαν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε τι έγραφε ο Εμμανουήλ Ροΐδης το 1876: "Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του. Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τον πατριωτισμόν".

Από τα βέλη του βουλευτή δεν ξέφυγε ούτε ο Μάκης Βορίδης: "Καθώς τον άκουγα, αυθόρμητα μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια του προέδρου του Εκτάκτου Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης, του Θρασύβουλου Καραπάνου, που παρακαλούσε αργότερα, όταν τον έφεραν μπροστά στο δικαστήριο μαζί με άλλους στρατηγούς για τη δολοφονία του Γιώργη Τσαρουχά. Θυμάμαι στη δίκη μας που είπε στον Ηλία Οικονόμου ‘δεν τιμωρείται μόνο η παράνομη πράξη, αλλά και η παράνομη σκέψη’".

Ακούς Βορίδη και σκέφτεσαι στρατοδικεία. Λογικό.

Κ.Που.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο