Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Δεξιά - Ακροδεξιά μπλοκάρουν την Ε.Ε.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεξιά - Ακροδεξιά μπλοκάρουν την Ε.Ε.

Μία και μοναδική θετική αναφορά επιφύλαξε στον Στ. Κουρτς ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στην Ευρωβουλή κατά την επισκόπηση της αυστριακής προεδρίας. Το ότι "ομόφωνα το Συμβούλιο και η Κομισιόν και όλες οι πτέρυγες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών" που αρνούνται να κυρώσουν Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ...

Κατά τα λοιπά, υποδεικνύοντας και τη διπλωματική κριτική Γιούνκερ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής χαρακτήρισε "ντροπή για την Ε.Ε. ότι η Αυστρία, ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου, αρνήθηκε να υπογράψει το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση στο Μαρακές".

Παράλληλα, επικρίνοντας το πρότυπο του Κυρ. Μητσοτάκη γιατί δεν έκανε τίποτε για τον κοινωνικό πυλώνα, το πακέτο μεταρρύθμισης του Δουβλίνου ("το μπλοκάρατε"), το πανευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων ("με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται η τραπεζική ενοποίηση"), τη φορολόγηση των γιγάντων του Διαδικτύου, το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, ο Δ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι η συγκυβέρνηση με ένα κόμμα που ιδρύθηκε από οπαδούς των ναζί "επηρεάζει καθοριστικά" τον Κουρτς.

"Γι’ αυτό", κατέληξε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, "πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ ανησυχητικό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά τις ευρωεκλογές μια τέτοια συμμαχία Δεξιάς και Ακροδεξιάς".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL