Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Από σήμερα έως την Τετάρτη το βράδυ η ψήφος εμπιστοσύνης / Με Αλέξη Τσίπρα αρχίζει και κλείνει η συζήτηση στη Βουλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από σήμερα έως την Τετάρτη το βράδυ η ψήφος εμπιστοσύνης / Με Αλέξη Τσίπρα αρχίζει και κλείνει η συζήτηση στη Βουλή

Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανοίγει σήμερα και κλείνει αύριο η συζήτηση για την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. Τη σχετική εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ενέκρινε η Διάσκεψη των Προέδρων.

Σήμερα η συζήτηση ξεκινά στις 12 το πρωί με ομιλία του Αλ. Τσίπρα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με ονομαστική ψηφοφορία. Στη Διάσκεψη υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με την τελευταία να υποστηρίζει ότι πρέπει να διατεθούν και οι τρεις ημέρες που επιτρέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Από την άλλη πλευρά αρχικά προτάθηκε η συζήτηση να αρχίσει σήμερα στις 4 το απόγευμα και να ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ και τελικά συμφωνήθηκε να ξεκινήσει σήμερα το πρωί.

Την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 15.000 προσλήψεις στην εκπαίδευση να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και όχι χθες όπως είχε προγραμματιστεί. Αυτό έγινε προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία των κομμάτων, καθώς αποφασίστηκε η συνεδρίαση για την ψήφο εμπιστοσύνης να ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης αντί για το απόγευμα της ίδιας ημέρας όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Επισημαίνεται ότι η αντιπολίτευση απαίτησε να μην υπάρξει νομοθετικό έργο υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να νομοθετεί μια κυβέρνηση που ενδέχεται να μην διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Πάντως ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει πως η Βουλή παύει να λειτουργεί μόνο όταν κατατίθεται πρόταση μομφής, κάτι που συστηματικά η Ν.Δ. αποφεύγει να πράξει, αν και διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL