Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Σήμερα η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. / Ψήφο κατά συνείδηση στην πρόταση εμπιστοσύνης θα προτείνει ο Π. Καμμένος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. / Ψήφο κατά συνείδηση στην πρόταση εμπιστοσύνης θα προτείνει ο Π. Καμμένος

Ψήφο κατά συνείδηση στην πρόταση εμπιστοσύνης αναμένεται να προτείνει στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛΛ. ο Πάνος Καμμένος. Η εξ αναβολής συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, πριν από τη συνάντηση του Π. Καμμένου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κι ενώ το κόμμα παραμένει διχασμένο σχετικά με την αποχώρηση από την κυβερνητική πλειοψηφία λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Π. Καμμένος θα επιμείνει στην επιβολή κομματικής πειθαρχίας για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και στην αποχώρηση από την κυβέρνηση όλων των υπουργών που υπέδειξαν οι ΑΝ.ΕΛΛ.

Οι ΑΝ.ΕΛΛ. υπογραμμίζουν ότι, ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσουν για το ζήτημα της πρότασης εμπιστοσύνης που ενδέχεται να ζητήσει ο Αλ. Τσίπρας, δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουν πρόταση μομφής της Ν.Δ. Παράλληλα οι ΑΝ.ΕΛΛ. επιμένουν ότι η αποχώρηση από την κυβέρνηση λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών αφορά όλους τους υπουργούς που υπέδειξαν, ακόμα και τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, παρότι πλέον οι σχέσεις του με τους ΑΝ.ΕΛΛ. έχουν διαρρηχθεί.

Θέμα χρόνων από Τοσουνίδη

Από τη μεριά των ΑΝ.ΕΛΛ. εκφράζεται δυσαρέσκεια διότι ο Αλ. Τσίπρας δεν τήρησε το μορατόριουμ του Μαρτίου για την κατάθεση της συμφωνίας των Πρεσπών προς κύρωση στην Βουλή.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θόδωρος Τοσουνίδης επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός είχε δώσει χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά συντόμευσε τους χρόνους» παρατηρώντας ότι «αυτή η συντόμευση χρόνου πρέπει να συζητηθεί μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου». Πρόσθεσε ότι «η συνύπαρξη και συγκυβέρνηση ορίζεται και από τους δύο μετέχοντες, δεν είναι μοναδική ευθύνη και βάρος των ΑΝ.ΕΛΛ.».

Προβλέψεις Κατσίκη

Ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι όλοι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ., με την εξαίρεση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, θα καταψηφίσουν την πρόταση εμπιστοσύνης που ενδέχεται να ζητήσει ο Αλ. Τσίπρας.

«Βεβαίως θα ψηφίσουμε κατά, γιατί, όταν ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για τη συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία διαφωνούμε, θα ήταν οξύμωρο να μην το κάναμε» υποστήριξε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι «αυτή τη στιγμή μια αντίθετη προς την κομματική γραμμή έχει εκφραστεί, αυτή του Παπαχριστόπουλου. Οι υπόλοιποι βουλευτές θα ακολουθήσουν την κομματική γραμμή».

Ο Κ. Κατσίκης χαρακτήρισε «έντιμη» τη στάση του Αλ. Τσίπρα, που προανήγγειλε ότι «πρώτα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και, αν την πάρει, τότε θα προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών» παρατηρώντας ότι «εμένα με ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή».

Σχολίασε δε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν ήθελαν να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση τονίζοντας ότι «αν δεν ήταν στη μέση το Σκοπιανό, θα είχαμε φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL