Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Μούφες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μούφες

Η δημοσιογραφική είδηση από τη χθεσινή συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Ά. Μέρκελ είναι η απάντηση της τελευταίας στο ερώτημα αν υπήρξε παζάρι του μακεδονικού με τις συντάξεις. “Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δραστηριοτήτων για το ονοματολογικό και του ζητήματος των οικονομικών μεταρρυθμίσεων” είπε η Μέρκελ “και πραγματικά με αιφνιδιάζει το γεγονός ότι θα έπρεπε να αναφερθούμε σε κάτι τέτοιο”.

Για να μην μπαίνουμε σε βαθυστόχαστες ερμηνείες, η ουσία είναι η εξής: Ο Κ. Μητσοτάκης εφευρίσκει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μία βαρύγδουπη μούφα και την περιφέρει με στόχο να δημιουργήσει εντύπωση. Προχθές ήταν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νοθεία στις εκλογές μέσω μιας εταιρείας λογισμικού που αναγράφεται σε μουσαμάδες στο μετρό της Θεσσαλονίκης. Παλαιότερα ήταν τα 200 δισ. που μας κόστισε η διαπραγμάτευση. Ενδιαμέσως ήταν η ανταλλαγή του μακεδονικού με τις συντάξεις.

Αυτές οι μούφες είναι σχεδιασμένες για να λέγονται σε ασφαλές μιντιακό περιβάλλον και να τις αναπαράγουν ο Άδωνις, ο Πορτοσάλτε και ο Γιάννης Λοβέρδος με τον Μπογδάνο. Στοχεύουν αποκλειστικά στην όξυνση του πολιτικού κλίματος. Ούτε κάποιο πολιτικό αποτέλεσμα έχουν ούτε το βάρος κάποιας τεκμηρίωσης σηκώνουν. Γι' αυτό προορίζονται αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση. Έξω, όπως φάνηκε και από τους καφέδες της Σπυράκη, ο Κ. Μητσοτάκης λέει άλλα.

Αύριο, στο τετ α τετ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα έχει ενδεχομένως την ευκαιρία να εξηγήσει στην καγκελάριο ότι για τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα λέει πού και πού καμιά μούφα για να περνάει η ώρα.

Το θέμα είναι ότι λέει πολλές. Και έχουμε ακόμα εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL