Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Δώσε θάρρος στον χωριάτη...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Δώσε θάρρος στον χωριάτη...

“Φώφη, δώσε μου εμένα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και θα το πάω στο 10% σε λίγες μόνο ημέρες” είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Άδωνις Γεωργιάδης και κανείς δεν βρέθηκε να τον ρωτήσει “και πώς θα αφήσεις τη Νέα Δημοκρατία, αντιπρόεδρε;” γιατί, όπως δεν χωρούν τα δύο καρπούζια, έτσι και τα δύο κόμματα δεν αντέχουν κάτω από την ίδια μασχάλη.

Γιατί πώς να τα προλάβει και ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και μια ντουζίνα συνεντεύξεις την ημέρα ένας άνθρωπος; Άσε που μπορεί να γλυκαθεί και κανένας χρυσαυγίτης και του ζητήσει να βάλει κι εκεί ένα χεράκι για τα ποσοστά της μαμάς Ακροδεξιάς και μετά θα τρέχει και δεν θα φτάνει ο αγαπητός αντιπρόεδρος.

Πέρα, όμως, από την πλάκα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απαξίωση για ένα κόμμα με την ιστορία και την πορεία του ΠΑΣΟΚ από το να το λοιδορεί με τον ευτελέστερο τρόπο ένας ακροδεξιός πολιτικάντης.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάντια για το πολιτικό κληροδότημα του Ανδρέα Παπανδρέου από το να κάνει πλάκα μαζί του ο θαυμαστής του Παττακού και ο πωλητής των βιβλίων του Πλεύρη.

Μόνο που το κακό για το ΠΑΣΟΚ δεν ξεκίνησε σήμερα αλλά από την εποχή που δεχόταν να συγκυβερνήσει με τα ακροδεξιά πρωτοπαλίκαρα του Καρατζαφέρη και τον Άδωνι Γεωργιάδη σε θέση υπουργού.

Είναι, βλέπεις, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και της Γεννηματά που έδωσε το δικαίωμα στον κάθε ακροδεξιό να κάνει πλάκα με τα ποσοστά του κόμματος και τις ικανότητες της σημερινής του ηγεσίας.

Είναι, βλέπεις, το ΠΑΣΟΚ των τελευταίων ετών που ανατριχιάζει με τον “ακροδεξιό Καμμένο” αλλά δεν ενοχλήθηκε καθόλου από τη φασίζουσα και ρατσιστική συντροφιά του ΛΑΟΣ. Γιατί ορθό είναι να εξοργίζεσαι με τις γνωστές λεκτικές ακρότητες του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ., όπως η χθεσινή χυδαιότητα με τη “νυφούλα”, αλλά δεν μπορεί να μην σε έχει ενοχλήσει τίποτα από τη συγκατοίκηση στην εξουσία με τους Βορίδηδες και τους Γεωργιάδηδες, που έρχονται τώρα να σου κάνουν και πλάκα προσφέροντας τις υπηρεσίες τους μπας και ορθοποδήσεις και ξαναπαίξεις τον ρόλο του φτωχού συγγενή τής πάλαι ποτέ επάρατης Δεξιάς.

Δεν έχει άδικο ο Άδωνις Γεωργιάδης να τους υποτιμά και να τους ειρωνεύεται. Του έδωσαν το διακαίωμα να τους συμπεριφέρεται με τον τρόπο αυτό, παρά τις ατυχείς προσπάθειες της κ. Γεννηματά να κρατήσει τα προσχήματα των ίσων αποστάσεων, και τώρα το πληρώνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL