Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Καθαρές κουβέντες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθαρές κουβέντες

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε εχθές με καθαρές κουβέντες. Δεν πιστεύω, είπε, ότι ο Π. Καμμένος θα επιλέξει να παίξει το παιχνίδι του Μητσοτάκη. Σε περίπτωση, όμως, που τελικά το κάνει, η επιλογή είναι να ζητήσουμε νέα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Το ποιο είναι το παιχνίδι του Κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας το βλέπουμε τις τελευταίες μέρες: Όχι, φωνάζουν, δεν δικαιούται η κυβέρνηση να πάρει νέα ψήφο εμπιστοσύνης. Οφείλει να πέσει από τον Καμμένο και να πάει αμέσως σε εκλογές.

Και παίζουν τα ρέστα τους απειλώντας βουλευτές, βρίζοντας, μιλώντας για αποστασίες, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τα διαλύσει όλα, ουρλιάζοντας για θεσμικές εκτροπές. Πάλι καλά που ζητάνε και εκλογές και δεν απαιτούν ευθέως την εξουσία. Θα ήταν λιγότερο γελοίοι αν είχαν διαβάσει το σύνταγμα. Αλλά είναι μάταιο να ζητάει κανείς λιγότερη γελοιότητα από τη Ν.Δ.

Ο Π. Καμμένος βρίσκεται σε αυτή τη θέση λόγω της διαφωνίας του με τη συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά η Ν.Δ. δεν στοιχηματίζει επάνω του για τις Πρέσπες. Την πραγματική της θέση για τις Πρέσπες την εξήγησε άλλωστε η Σπυράκη στον Ζάεφ.

Άλλο τους ενδιαφέρει: Να ανακοπεί η μεταμνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. Να σταματήσει η έρευνα για τη Novartis. Να μην αλλάξει το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών. Και να ξαναστήσουν το παλιό τους καθεστώς καταδικάζοντας τη χώρα σε μόνιμη λιτότητα και ασφαλιστικό Πινοσέτ.

Για αυτό το παιχνίδι μιλάμε. Μόνο που το ποια θα είναι η κυβέρνηση και πότε θα γίνουν εκλογές δεν το αποφασίζει η Ν.Δ. Το αποφασίζουν το σύνταγμα, η Βουλή και ο λαός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL