Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Γιατί Κυριάκος και Φώφη βιάζονται για εκλογές;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιατί Κυριάκος και Φώφη βιάζονται για εκλογές;

ΑΦΟΥ τίποτε από όσα πρόβλεπαν και επιθυμούσαν ο Κυριάκος και η Φώφη δεν βγήκε και η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το δύσκολο έργο της εξόδου από τα δεσμά των Μνημονίων, με την οικονομία να ανακάμπτει και να επιτρέπει τη διατήρηση των συντάξεων, την ενίσχυση των ασθενέστερων και των χαμηλόμισθων εργαζομένων και κυρίως των νέων, η συμμαχία Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. συντονίστηκε, καταγγέλλοντας εκτροπή από τη δημοκρατική ομαλότητα!

ΑΠΟ την ημέρα που εξελέγη ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ζητήσει πάνω από 1.000 φορές εκλογές, όπως το μέτρησε σε έρευνά του το Πανεπιστήμιο του Όσλο! Δεν κούνησε ούτε δαχτυλάκι για να συμβάλει στην ομαλότητα και την ανάκαμψη καλώντας, σε κάθε ευκαιρία, τους επενδυτές να περιμένουν, και να εμφανιστούν, μόλις αυτός γίνει πρωθυπουργός, ενώ πίεζε για την περικοπή των συντάξεων!

ΑΚΟΥΣΕ τους ακροδεξιούς που τον έπεισαν ότι ο μόνος τρόπος για να κερδίσει την εξουσία είναι να διαφωνήσει για τη συμφωνία των Πρεσπών, κόντρα στην ιστορική διαχείριση του θέματος από τον πατέρα του, την αδελφή του και τον Κώστα Καραμανλή.

ΣΚΟΠΟΣ του, να θυμώσει τους Έλληνες, να τους χειραγωγήσει πως πρόκειται για προδοτική συμφωνία και συναλλαγή του Τσίπρα, για να πάρει την μη περικοπή των συντάξεων! Όταν η ισχύς των κρατών και των κοινωνιών στον σύγχρονο κόσμο χτίζεται διά της οικονομίας και των συνεργασιών, αυτός πουλάει χλαμύδες, ασπίδες και σάρισες.

ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ το μέλλον της χώρας σε μια κρίσιμη εποχή που η Ε.Ε. κινδυνεύει με αποσταθεροποίηση. Ο δηλωσίας «Μένουμε Ευρώπη» ταυτίζεται με τα συμφέροντα της Άγκυρας στα Βαλκάνια, με εθνικιστές και ρατσιστές, με όλους εκείνους που δεν θέλουν την Ευρώπη ενωμένη και ευημερούσα. Νέο είδος σκοταδιστικού φιλελευθερισμού.

ΘΡΑΣΥΣ και με άγνοια, ή αδιαφορία για τους κινδύνους, δηλώνει ότι: «Να μείνουν πίσω μας ψέματα και τεχνητοί διαχωρισμοί». Μιλάει ο ρέκορντμαν με τα περισσότερα ψέματα και τεχνητούς διαχωρισμούς στη νεότερη πολιτική ιστορία μας.

ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ η θλιβερή -πλέον- περίπτωση της Φώφης Γεννηματά, που εγκάλεσε τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., διότι τόλμησε να χαρακτηρίσει τη σημερινή Δεξιά «ολέθρια».

ΠΙΕΖΟΥΝ για πρόωρες εκλογές γιατί φοβούνται τις εξελίξεις: τα σκάνδαλα, την οικονομική πρόοδο, τη δυνατότητα της κοινωνίας να αποφασίσει ψύχραιμα. Και όταν η κοινωνία σκεφτεί ψύχραιμα και το διακύβευμα είναι "μπροστά ή πίσω", ο Κυριάκος χάνει. Μαζί του και η Φώφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL