Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ας πρόσεχαν

Η υπόθεση της Novartis είναι σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Από τα στοιχεία που έχουν έρθει στη χώρα μας προκύπτει ότι για να υποστηριχθεί μια πολιτική που ευνοούσε τη συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν...

Η υπόθεση της Novartis είναι σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Από τα στοιχεία που έχουν έρθει στη χώρα μας προκύπτει ότι για να υποστηριχθεί μια πολιτική που ευνοούσε τη συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν διακινηθεί σε πολιτικά πρόσωπα μίζες 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ενώ η συνολική ζημιά που έχει υποστεί η χώρα από τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων εκτιμάται σε 23 δισ.. Τα στοιχεία αυτά έχουν προκύψει από έρευνες που γίνονται στο εξωτερικό. Αλλά για τη Ν.Δ. δεν υφίσταται θέμα προς διερεύνηση. Όλα είναι πολιτική σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ν. Μανιαδάκης υπήρξε πρόσωπο - κλειδί σε αυτή την υπόθεση, καθώς ήταν σύμβουλος πέντε υπουργών Υγείας, ακριβώς για θέματα τιμολόγησης φαρμάκων. Δεν ξέρουμε με ποια επιδίωξη προθυμοποιήθηκε να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας.

Ξέρουμε όμως ότι μόλις προέκυψαν στοιχεία εναντίον του, αποφάσισε να φύγει στο εξωτερικό. Η διαφυγή του θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Και τότε η Ν.Δ. θα κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι τον άφησε να φύγει, επειδή “είδε ότι δεν της βγαίνει η σκευωρία”.

Τώρα η Ν.Δ. ωρύεται για "θεσμικές εκτροπές, παραδικαστικά κυκλώματα και υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών". Είναι λογικό. Η διαλεύκανση της υπόθεσης Novarits θα της δημιουργήσει σοβαρότατα πολιτικά προβλήματα. Και επιπλέον θα προκαλέσει τριγμούς στην ενότητά της, καθώς η τάση των καραμανλικών έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να μοιραστεί το βάρος ενός τόσο σοβαρού σκανδάλου με την ομάδα Σαμαρά και τους ακροδεξιούς.

Τι να κάνουμε όμως; Τους αρέσει - δεν τους αρέσει, η διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ζωτικό θέμα για μια χώρα που φορτώθηκε τρία Μνημόνια και μια οκτάχρονη κρίση. Ας πρόσεχαν.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο