Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ένας μάντης κακών για κλάματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ένας μάντης κακών για κλάματα

Για ανυπόστατους ισχυρισμούς και φρούδες ελπίδες κατηγορούσε πριν έναν χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αγορεύοντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στα τέλη του περασμένου χρόνου, έκανε τις διαπιστώσεις του για το 2017 και τις προβλέψεις του για το 2018.

Διαπίστωση πρώτη: “Η οικονομία δήθεν υπεραποδίδει”.

Διαπίστωση δεύτερη: “Δήθεν βγαίνουμε από τα Μνημόνια”.

Διαπίστωση τρίτη: “Δήθεν υπάρχει κοινωνικό πρόσημο στις επιλογές της κυβέρνησης”.

Πρόβλεψη πρώτη: “Έρχεται το τέταρτο Μνημόνιο”.

Πρόβλεψη δεύτερη: “Δεν αργεί η ώρα των εκλογών και τότε θα υπάρξει πράματι καθαρή έξοδος, η έξοδός σας από την εξουσία”.

Αν μιλούσαμε με ποσοστά, θα λέγαμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πέντε στα πέντε, με εκατό τοις εκατό αστοχία. Αστοχία που θα ζήλευε και ο μεγαλύτερος χασογκόλης της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Όλα άουτ του πήγαν του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένας μάντης κακών για κλάματα θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής ότι είναι ο αρχηγός της Ν.Δ. βλέποντας πως όσα καταστροφολογικά σενάρια κι αν κατασκεύασε, όλα κατέληξαν τελικά στον κάλαθο των αχρήστων. Όσο για τους ευσεβείς του πόθους, άκλαφτοι πήγαν κι αυτοί. Τίποτα δεν του βγήκε και το 2018 του Κ. Μητσοτάκη, μεγαλώνοντας την αμηχανία και τον εκνευρισμό τόσο του ίδιου προσωπικά όσο και του κομματικού μηχανισμού της Πειραιώς, που έπρεπε κάθε τρεις και λίγο να αναδιπλώνεται και να ανακατασκευάζει τα σενάρια καταστροφής ώστε να δικαιολογεί τη μονότονη επίκληση ανάγκης των πρόωρων εκλογών που όλο θα έρχονταν, αλλά τελικά ποτέ δεν ήρθαν.

Και έπειτα από ένα ανεπανάληπτο σερί αποτυχιών, μόνο στα τέλη του 2018 έκανε την πρόβλεψη “τζακ ποτ” ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς με τη βαρυσήμαντη δήλωση ότι “μέσα στο 2019 είναι βέβαιο ότι θα έχουμε εθνικές εκλογές” κατάφερε να ρεφάρει όλα όσα είχε χάσει με τις προηγούμενες προβλέψεις που τον είχαν στείλει στον “κουβά” της ανυποληψίας και της ανεκπλήρωτης καταστροφολογίας.

Ακόμη έναν χρόνο άντεξε εκείνη η παρένθεση που άνοιξε τον Ιανουάριο του 2015 και, παρά τα εκ δεξιών και ακροδεξιών λεγόμενα, ακόμα δεν λέει να κλείσει. Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στο πολλαπλά εκλογικό έτος. Στο 2019, όπου τελικά και θα κριθούν οι προβλέψεις, οι διαψεύσεις, οι επιτυχίες, τα fake news, τα καταστροφολογικά σενάρια, τα πρόσημα, οι κραυγές, οι δικαιώσεις και οι υστερίες.

Καλή χρονιά να έχουμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL