Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Αν χάσεις το τρένο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν χάσεις το τρένο...

Η άνοδος της Άκρας Δεξιάς και του σκληροπυρηνικού δεξιού λαϊκισμού, που παντού φλερτάρει ταυτόχρονα με τον πιο άγριο νεοφιλελευθερισμό και με την Άκρα Δεξιά, αναγνωρίζεται πλέον ως κεντρικό πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη, με δεδομένες και μια σειρά από κυβερνητικές συμπράξεις που "σκοτεινιάζουν" τη Γηραιά Ήπειρο.

Σε αυτό το σκηνικό, δυνάμεις της αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας, Πράσινοι και Αριστερά προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν χώρο διαλόγου, που να λειτουργήσει τόσο ως ανάχωμα στην Ακροδεξιά όσο και ως πρόπλασμα μιας προοδευτικής ανασύνθεσης της ίδιας της ευρωπαϊκής ιδέας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια και στην Ελλάδα οι -τύποις τουλάχιστον- όμορες δυνάμεις αυτών οι οποίοι συνομιλούν μαζί του στο πλαίσιο της Προοδευτικής Συμμαχίας δείχνουν μια πρωτόγνωρη δυσανεξία απέναντι στην κυβερνώσα Αριστερά.

Οι δηλώσεις του γραμματέα επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., που χαρακτήρισε "όλεθρο" για την κοινωνία τυχόν διακυβέρνηση Μητσοτάκη, θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν το εύλογο πρώτο βήμα απαλλαγής αυτού του ιστορικού χώρου από τα βαρίδια της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Φευ! Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έσπευσε να διορθώσει τις δηλώσεις Μαλέλη, που έσπευσε να ανακρούσει πρύμναν...

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιδόθηκε εκ νέου στο άθλημα της αμφισβήτησης της προοδευτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ψηφίζονται -και από το ίδιο, αναγκαστικά έστω- θετικά μέτρα προς όφελος της κοινωνικής πλειονότητας και των ασθενέστερων, που επλήγησαν βαριά από τις πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Φαίνεται πως κάποιοι ούτε μπορούν ούτε θέλουν να ξεχωρίσουν τις τύχες τους από τον Μητσοτάκη και όσα φέρνει στην πολιτική ατζέντα. Ο δρόμος παραμένει μακρύς, αλλά οι ευκαιρίες δεν θα είναι πολλές...

Αν χάσεις το τρένο, δεν είναι βέβαιο ότι όταν ξαναπεράσει θα είσαι εκεί...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL