Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Με δύναμη και αισιοδοξία για τη νίκη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με δύναμη και αισιοδοξία για τη νίκη!

Όσο και αν αφορούν την ποιότητα της ζωής των πολιτών, οι δημοτικές εκλογές είναι κατά βάση μια πολιτική μάχη. Ιδιαίτερα στους μεγάλους δήμους της χώρας. Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά.

Για την Αριστερά, η μάχη αυτή είναι η πρώτη μετά την έξοδο από τα Μνημόνια. Το μεγάλο στοίχημα είναι η συγκρότηση νέων κοινωνικών συμμαχιών. Για δημοτικές αρχές που θα υπερασπίζονται το δικαίωμα στην πόλη, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή. Ένα στοίχημα που θα κριθεί τόσο σε επίπεδο προγραμμάτων όσο και σε επίπεδο προσώπων. Ένα στοίχημα που η Αριστερά μπορεί και πρέπει να κερδίσει.

Στον Πειραιά, η μάχη δίνεται απέναντι στο ολιγαρχικό καθεστώς Μαρινάκη. Ένα καθεστώς στο οποίο οι δυνάμεις του παλιού πολιτικού κατεστημένου έχουν παραδοθεί ολοκληρωτικά. Ο Νίκος Μπελαβίλας, γέννημα θρέμμα του αριστερού Πειραιά, καλείται να μετατρέψει το προγραμματικό κεφάλαιο και τους αγώνες της παράταξης “Λιμάνι της Αγωνίας” σε μια μεγάλη δημοκρατική νίκη.

Στη Θεσσαλονίκη, η μεγάλη μάχη θα δοθεί απέναντι στις δυνάμεις του εθνολαϊκισμού. Η Κατερίνα Νοτοπούλου έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής για την αποτελεσματικότητά της. Η ώριμη, συνεπής και μεθοδική δουλειά της για την πόλη έχει αποδείξει ότι γύρω από την υποψηφιότητά της μπορούν να συσπειρωθούν δημοκρατικές δυνάμεις, ευρύτερες από τα όρια της Αριστεράς.

Στην Αθήνα ο Νάσος Ηλιόπουλος ξεκινά με δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρώτον την εξαιρετική παράδοση της “Ανοιχτής Πόλης” στις εκλογικές και προγραμματικές μάχες. Και δεύτερον, την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη που δείχνει από την πρώτη στιγμή ο κόσμος της Αριστεράς στο πρόσωπό του.

Πάμε λοιπόν. Με δύναμη και αισιοδοξία για τη νίκη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL