Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά

ΠΟΙΟΣ περίμενε ότι θα γινόταν πάλι επίκαιρο το γνωστό σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου όταν κάλπαζε προς την εξουσία... «Να τελειώσουμε με τον Τσίπρα, όχι μόνο γι' αυτά που κάνει, αλλά και γι' αυτά που πιστεύει» διακήρυξε στο συνέδριο της Ν.Δ. ο Κυριάκος!

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ στην ουσία του, ευθεία απειλή για τη δημοκρατία και αντιπροσωπευτικό των δυνάμεων που κυριαρχούν σήμερα στο κόμμα που θεωρούταν πυλώνας του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού συστήματος.

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μίσους και σκοταδισμού από τον Αντώνη Σαμαρά. Μίσος απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό. Μίσος απέναντι στους γείτονες, μίσος και απέναντι στην Αριστερά, τη μοναδική πολιτική δύναμη που αμφισβήτησε τα κεκτημένα των κληρονόμων και των ακροδεξιών καταλοίπων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ όμως απευθύνεται το κάλεσμα Κυριάκου που παραπέμπει στην ΕΡΕ να τελειώσουν με την Αριστερά, να την εξαφανίσουν; Η πρόσκληση αφορά κυρίως όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΑΦΟΡΑ το μαγαζί με βιτρίνα τη Φώφη, που στηρίζει τη ρητορική της Ακροδεξιάς με την αρχηγό να συμφωνεί με τον Κυριάκο ότι πρέπει να «τελειώσουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»!

ΑΦΟΡΑ το ΚΚΕ και την τυφλότητά του, που πρώτο στόχο έχει την ανατροπή της αριστερής κυβέρνησης που παραπλανά τον λαό ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος χωρίς επανάσταση και σοσιαλισμό τώρα! Καμιά ανάλυση τι θα σημάνει για τον λαό η παλινόρθωση των δυνάμεων της υποτέλειας και της χρεοκοπίας. Καμιά ευαισθησία με το πείραμα της Πορτογαλίας.

ΑΦΟΡΑ τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που πήραν θάρρος από το ακροδεξιό μπατάρισμα της Ν.Δ. και πρότειναν κυβερνητική συνεργασία στην ηγεσία της. Αφορά και σύμπασα τη ζηλόφθονη και αφελή εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Όλοι μαζί!

ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά σε μια εποχή που η Ευρώπη δοκιμάζεται και απειλείται από τον εθνικιστικό απομονωτισμό με πρωταγωνιστές ρατσιστές αυταρχικούς πολιτικούς όπως ο Όρμπαν, ο Σαλβίνι, ο Κουρτς, η Λεπέν. Σε μια εποχή που εξωτερικοί κίνδυνοι και συμφέροντα αντιμετωπίζουν την Ενωμένη Ευρώπη ως απειλή.

ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ που το ότι η παλινόρθωση στην εξουσία δυνάμεων του χαρακτήρα της σημερινής Ν.Δ. θα μετακινήσει τη χώρα μας στην ομάδα των αυταρχικών αντιευρωπαϊκών χωρών, απομονωμένη, χωρίς ισχυρούς συμμάχους και φίλους δεν σταθμίζεται.

Η ΑΠΕΙΛΗ είναι σοβαρή. Καιροσκόποι χωρίς εθνική συνείδηση, όραμα προόδου και ευημερίας χτίζουν καριέρες με συνθήκες μίσους για να κυριαρχήσουν με εργαλείο τον εθνικισμό και συμμάχους νέους νταβατζήδες. Αν ξεχάσει ο λαός, θα πληρώσει ο λαός!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL