Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι τσιφλίκι σας αλλά ναός της Δημοκρατίας (Video)

ICON

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ανεφέρθηκε στο πρωτοφανές επεισόδιο αυταρχικής συμπεριφόρας του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη κατά του προέδρου της Βουλής, Νίκο Βούτση.

"Είμαι από το 2009 στην αίθουσα... Δεν έχω ξαναδεί ποτέ πολιτικό αρχηγό με τέτοια συμπεριφορά. Να απευθύνεται με αυτό το ιταμό και αυταρχικό τρόπο απέναντι σε εκλεγμένους βουλευτές.

"Μια συμπεριφορά που δεν ξέρω, αν οφείλεται ότι έχετε νεύρα ή αν είναι στοιχείο του χαρακτήρα σας. Να λέτε σε βουλευτή να περάσει έξω, ή να απευθύνεστε έτσι στον Πρόεδρο της Βουλής και να κουνάτε το δάκτυλο. Αναρωτιέμαι αν είναι τα νεύρα σας, ή στοιχεία του χαρακτήρα σας, να συμπεριφέρεστε σαν κακομαθημένο κολεγιόπαιδο, που νομίζεται ότι η Βουλή είναι τσιφλίκι, που σας κληρονόμησε ο πατέρα σας".

«Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι τσιφλίκι σας, όμως. Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας». Μπορεί στη ζωή σας να τα βρήκατε εύκολα, αλλά αυτή η οίηση και η έπαρση είναι επικίνδυνη για ανθρώπους που διεκδικούν εξουσία, και αλίμονο αν πάρουν ποτέ μεγαλύτερη εξουσία, από αυτή που νομίζουν ότι έχουν...."

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Από όπου κι αν προέρχεται;

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα να καταδικάσει την ακροδεξιά βία. Δεν την είδε όλο το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο σχεδόν όλων των κινητοποιήσεων κατά της συμφωνίας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο