Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΚΑΪ, Αριστερά και τρομοκρατία

Η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι ένα ζήτημα. Η εργαλειακή της χρήση είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Γιατί αυτό, το δεύτερο, είναι στο οποίο επιδίδονται από χθες ο ΣΚΑΪ και η Νέα Δημοκρατία.

Ζήτημα πρώτον: Η Αριστερά έχει δώσει αγώνες για τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο. Όλοι ξέρουν ότι η Αριστερά ούτε έχει ούτε θέλει να έχει οποιαδήποτε σχέση με ενέργειες σαν την προχθεσινή βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ. Αυτοί που έσπευσαν να βγάλουν από αυτή την υπόθεση πολιτική υπεραξία στην αντιπαράθεσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι είτε εμπαθείς, είτε πολιτικοί απατεώνες.

Ζήτημα δεύτερον: Η επίθεση με βόμβα σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, είναι επίθεση ενάντια στη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου. Η καταδίκη τέτοιων ενεργειών είναι αυτονόητη και χωρίς αστερίσκους. Ο καθένας πρέπει να μπορεί να ορίζει την ατζέντα του στον δημόσιο χώρο χωρίς να νιώθει ότι απειλείται από οποιονδήποτε.

Ζήτημα τρίτο: Η θέση αυτή σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει τον ΣΚΑΪ από την κριτική για το είδος της ενημέρωσης που προσφέρει. Θα μπορούσε αυτή η συζήτηση να μην γίνει σήμερα, αν η ιδιοκτησία του καναλιού δεν επέλεγε να υποδείξει την Αριστερά ως ηθικό αυτουργό της βομβιστικής επίθεσης (απαιτώντας όμως παράλληλα να σταματήσει το εμπάργκο).

Η απάντηση σε αυτό είναι λοιπόν η εξής: Σε αντίθεση με τις βόμβες, που πλήττουν τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου η δημόσια κριτική στην εμπάθεια και τη συστηματική διαστρέβλωση που συστηματικά χρησιμοποιεί ο ΣΚΑΪ, συνιστά ΚΑΙ υπεράσπιση της δημοκρατίας ΚΑΙ υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου. Γι' αυτό και δεν πρόκειται να σταματήσει.

Η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι ένα ζήτημα. Η εργαλειακή της χρήση είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Γιατί αυτό, το δεύτερο, είναι στο οποίο επιδίδονται από χθες ο ΣΚΑΪ και η Νέα Δημοκρατία.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ποιος ήταν συνεργάτης του Φλώρου είπαμε;

Τόσες μέρες η Ν.Δ. είχε αποφύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιλογή που εντάσσεται, προφανώς, στη στρατηγική του ήπιου πολιτικού κλίματος την οποία ακολουθεί η Ν.Δ. μετά τον ανελέητο πόλεμο τοξικής λάσπης με τον οποίο έφτασε μέχρι τις ευρωεκλογές.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο