Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Στο στόχαστρο του Κ. Μπακογιάννη οι διαδηλώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο στόχαστρο του Κ. Μπακογιάννη οι διαδηλώσεις

Και πάλι στο στόχαστρο οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες των πολιτών. Ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης εξήγγειλε αλλαγές στην συμπεριφορά των αρχών ως προς τις διαδηλώσεις.

Στα χνάρια του Γιώργου Καμίνη, ο οποίος ήδη από το 2011 ζητούσε να μπουν στο «γύψο» οι διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα, ο Κ. Μπακογιάννης «φλερτάρει» έντονα με τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων εργαζομένων και συνταξιούχων. Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος θέλει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, με τους διαδηλωτές ουσιαστικά να γίνονται έρμαιο των ορέξεων του δήμου για το κατά πόσο θα πάρουν άδεια, ενώ προτείνει να ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή ανάλογα με το πλήθος να κλείνει ένα πεζοδρόμιο, μια λωρίδα ή όλος ό δρόμος.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπακογιάννης δεσμεύτηκε για αλλαγή του πλαισίου και της συμπεριφοράς των αρχών για τις διαδηλώσεις. Με σκοπό να μην κλείνουν οι δρόμοι του κέντρου με μεγάλη συχνότητα, προτείνει τα παρακάτω:

-Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις και οι ενδιαφερόμενοι να παίρνουν άδεια και από τον Δήμο.  

-Να ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας - ανάλογα με το πλήθος να κλείνει ένα πεζοδρόμιο,  μια λωρίδα ή όλος ο δρόμος. Όχι όμως να αποκλείεται το κέντρο της πόλης με το παραμικρό.

-Όποιος κάνει ζημιές θα είναι υπεύθυνος για αυτές και ο διοργανωτής της κινητοποίησης να έχει την πλήρη ευθύνη για τις τυχόν ζημιές που θα προκληθούν.  

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL