Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μεγάλη η έκταση των ζημιών στο ΣΚΑΙ μετά από την ισχυρή έκρηξη βόμβας (Video)

Μεγάλη η έκταση των ζημιών όπως καταγράφεται και στα σχετικά βίντεο συντάκτης της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ που βρέθηκε στο σημείο. Η έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 02.35 έξω από το κτίριο του ΣΚΑΙ κρίνεται ως "σοβαρό" τρομοκρατικό χτύπημα από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, η οποία προξένησε σημαντικές ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτιρίου, αλλά και ζημιές στους τοίχους στο εσωτερικό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, απέναντι από το κτίριο του ΣΚΑΪ και από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκφράζουν την άποψη ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει όλο προς μια κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να βοηθούν στην αναγνώριση των δραστών. Οι κάμερες έχουν καταγράψει κάποια πράγματα, ωστόσο δεν υπάρχουν πρόσωπα που να αναγνωρίζονται.

 

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή μιλώντας για "επίθεση στην Δημοκρατία" ενώ την βομβιστική επίθεση καταδικάσαν η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη και με ανακοινώσεις τους τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΚΕ.

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ" δηλώνει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα  στη Δικαιοσύνη.

 

Δείτε όλα τα σχόλια