Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
ΚΡΗΤΗ / Ναρκωτικά με άρωμα τζιχάντ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΡΗΤΗ / Ναρκωτικά με άρωμα τζιχάντ

Έξι τόνους κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και 3.127.360 δισκία Captagon, συνολικής αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ, βρήκε το Λιμενικό σε πλοίο ανοιχτά της Ιεράπετρας. Το φορτίο ήταν σε πλοίο υπό συριακή σημαία που ταξίδευε από τη Συρία στη Λιβύη.

"Η αντιμετώπιση ακόμη μίας δραστηριότητας του οργανωμένου εγκλήματος, με τους τόνους των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στο υπό συριακής σημαίας πλοίο στο Ηράκλειο, αποδεικνύει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λιμενικού. Συγχαρητήρια στα στελέχη του" υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, στον λιμένα Αθερινόλλακου Ιεράπετρας καθώς και στον λιμένα Ηρακλείου. Ύστερα από πληροφορίες της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού, στις 5 Δεκεμβρίου εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Ιεράπετρας το φορτηγό NOKA σημαίας Συρίας, με έντεκα αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, το οποίο είχε αποπλεύσει από τη Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό τη Βεγγάζη της Λιβύης.

Ακολούθησε νηοψία, η οποία πραγματοποιήθηκε με ρεσάλτο από τους βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού. Το πλοίο οδηγήθηκε στην Ιεράπετρα και από εκεί στο Ηράκλειο. Την επιχείρηση συνέδραμαν και εναέρια μέσα (UAV-MASS) της Frontex.

Το πλοίο μετέφερε 18 εμπορευματοκιβώτια και διαπιστώθηκε ότι σε 8 από αυτά υπήρχαν κρύπτες στις οποίες ήταν χτισμένες 9.618 συσκευασίες επεξεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και ναρκωτικά δισκία Captagon συσκευασμένα σε σακουλάκια των 300 γραμμαρίων. Πάνω από τον διπλό πάτο υπήρχαν καφές, μπαχαρικά και πριονίδια ώστε να μην είναι ανιχνεύσιμα τα ναρκωτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL