Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Η Αριστερά στην πρώτη γραμμή!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Αριστερά στην πρώτη γραμμή!

Το ότι η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια και βρίσκεται σε έναν δρόμο ανάπτυξης μπορεί πλέον να θεωρηθεί γεγονός. Η Νέα Δημοκρατία έχει συρθεί στην ψήφιση όλων των μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση μετά τις 20 Αυγούστου, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης, στο συνέδριο του κόμματός του, διάνθισε το πρόγραμμα εκτεταμένων φοροαπαλλαγών, που έχει φτιάξει για να στηρίξει τους ισχυρούς φίλους του, με κάποια μέτρα στοιχειώδους κοινωνικής στήριξης. Αυτό, πέραν του ότι η οικονομία πατάει στα πόδια της -τουλάχιστον όσο ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εφαρμόσει τις φοροαπαλλαγές του- δείχνει επίσης ότι η Ν.Δ. φοβάται πλέον την ταχεία ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα όμως, όσο παγιώνεται η έξοδος από τα Μνημόνια και όσο η Αριστερά ανασυντάσσεται, τόσο αυξάνεται και η ένταση. Μια ένταση που βεβαίως δεν αφορά την κυβέρνηση, αλλά τη Ν.Δ., η οποία καταφεύγει στην αισχρή πατριδοκαπηλία και τον ακροδεξιό διχαστικό λόγο. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία σε μια περίοδο που οι δυνάμεις της Ακροδεξιάς, παντού στην Ευρώπη, εμφανίζουν τάσεις ισχυροποίησης.

Χθες στη μεγάλη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ο Αλ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος: Η Αριστερά έδωσε όλες τις πατριωτικές μάχες σε αυτόν τον τόπο συνδέοντας αδιάρρηκτα τον πατριωτισμό με τη δημοκρατία. Όχι με τα τάγματα ασφαλείας, την εξάρτηση και τη μισαλλοδοξία, όπως έκαναν οι άλλοι. Γι' αυτό κανείς δεν είναι σε θέση να μιλήσει στην Αριστερά για πατριωτισμό.

Και σήμερα, που πατριωτικό καθήκον είναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας, η υπεράσπιση της κοινωνίας και η μάχη ενάντια στην ακροδεξιά και τον φασισμό, η Αριστερά είναι ξανά στην πρώτη γραμμή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL