Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Θεοχαρόπουλος: Απαραίτητη η όσμωση των δυνάμεων που μετέχουν στο ΚΙΝΑΛ με ξεκάθαρο προοδευτικό λόγο

Να επιμείνει το Κίνημα Αλλαγής σταθερά στην όσμωση των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς και του προοδευτικού Κέντρου, που συνέπραξαν στη συγκρότησή του, από το 2015, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος

. Ακόμη, ζήτησε να αναδεικνύεται σταθερά ο προοδευτικός λόγος του σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, παρά την ένταση και τις τριβές των τελευταίων ημερών για τη συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, δεν σήκωσε του τόνους. Επισήμανε την πάγια θέση του κόμματος για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ότι υπάρχουν θετικά και αρνητικά και το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί αφού όμως υπάρξουν οι απαραίτητες εγγυήσεις από τη πλευρά της πΓΔΜ, και όταν έρθει στη Βουλή θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για να καθορίσει την τελική στάση.

Το ηγετικό στέλεχος του κόμματος Θόδωρος Μαργαρίτης ανέφερε ότι στρατηγικός αντίπαλος του Κινήματος Αλλαγής είναι η ΝΔ και πως η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να οδηγεί σε ταυτίσεις μαζί της. Πρόσθεσε ότι πρέπει να τεθεί το δίλημμα για την τρίτη θέση: «Κίνημα Αλλαγής ή Χρυσή Αυγή;».

Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Στέργιος Καλπάκης, έθεσε το ζήτημα των διαφωνιών για τα ψηφοδέλτια, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να είναι πολύχρωμα, εκφράζοντας το σύνολο των δυνάμεων του χώρου και σημείωσε τις διαφωνίες για την υποψηφιότητα του στελέχους της ΔΗΜΑΡ στην Άρτα, Χρήστου Μέγα.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να καλλιεργεί την αντίληψη πως «όλοι οι άλλοι εκτός αυτού είναι μουσαφίρηδες». Για την εκροσωπηση στη νέα Βουλή δεν πρέπει να κυριαρχεί αυτό που έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης: «Εντάξει να έρχονται στον πρόναο ή έστω στον κυρίως ναό, αλλά στο ιερό δεν μπαίνει όποιος κι όποιος».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια