Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Παλαί ντε Σπόρ (Video)

«Η παρουσία μας εδώ σήμερα είναι μήνυμα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του «απέναντι σε όλους που προσπάθησαν να μας πείσουν ότι αυτή η πόλη είναι βυθισμένη στο μίσος και στο σκοτάδι. Όμως η παρουσία σας δίνει το μήνυμα της αντίστασης, της δημοκρατίας, ελευθερίας. Γιατί σε αυτόν τον τόπο δεν πέρασε ποτέ ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλεία».

 

Η πολιτική αυτή συγκέντρωση στέλνει δύο πολιτικά μηνύματα: πρώτον ότι η κυβέρνηση και οι άνθρωποι της σε ένα πλήθος πολιτικών συγκεντρώσεων που γίνονται σε όλη τη χώρα συνομιλεί απευθείας και αδιαμεσολάβητα με την κοινωνία και το δεύτερο να πει ένα μεγάλο όχι στον εθνικισμό διατρανώνοντας ότι το μέλλον της Μακεδονίας είναι η δημοκρατία, η αλληλεγγύη και η ανάπτυξη δηλώνοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο