Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Όλοι στο Παλαί ντε Σπορ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλοι στο Παλαί ντε Σπορ

Η σημερινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στέλνει δύο μηνύματα.

Το πρώτο, που έχει σταλεί από καιρό με μια πλειάδα συγκεντρώσεων σε όλη την Ελλάδα, είναι ότι οι άνθρωποι αυτής της κυβέρνησης, μετά το τέλος της στενής επιτροπείας, βγαίνουν στον κόσμο να εξηγήσουν και να υπερασπιστούν την πολιτική της. Δεν το αποφεύγουν, όπως επιμένει να λέει κάθε τρεις και λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συχνά ξεπερνώντας και τα κοινοβουλευτικά εσκαμμένα. Επιδιώκουν να συνομιλούν με την κοινωνία, ξέρουν ποιον εκπροσωπούν και για ποιον δουλεύουν.

Το δεύτερο είναι ότι το παραμύθι με το Μακεδονικό δεν έχει δράκο. Ότι, παρά τις κραυγές της Ακροδεξιάς και των “νεομακεδονομάχων”, πίσω από τις οποίες στοιχίζεται η Νέα Δημοκρατία -και όχι μόνο-, αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει μέχρι της τελικής επικύρωσης τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μια συμφωνία θετική για τη χώρα μας, για τη χώρα τους, για την ειρήνη και την ανάπτυξη στα Βαλκάνια. Μια συμφωνία που καθυστέρησε εγκληματικά, ένα τέταρτο του αιώνα, για να κάνουν καριέρα λαθρέμποροι και ψευδοπατριώτες.

Γι' αυτό και σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παλαί ντε Σπορ. Στο δημοκρατικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι περήφανος για τις αξίες του. Που ξέρει καλά ότι η Ελλάδα -και η Θεσσαλονίκη- θέλει οι γείτονές της να τη σέβονται κι όχι να τη φοβούνται. Επειδή σέβεται με τη σειρά της το διεθνές δίκαιο και επιδιώκει την καλή γειτονία.

Επειδή αντιστέκεται στο εσωτερικό της, στη μισαλλοδοξία, επειδή δεν θέλει να την εκπροσωπούν οι επαγγελματίες “πατριώτες” που ετοιμάζουν απόψε να φορέσουν τις περικεφαλαίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL