Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Πάλι αδιάβαστος ο κ. Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Πάλι αδιάβαστος ο κ. Μητσοτάκης

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε προ ημερών τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και δήλωσε ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα θεσπίσει εθνικό συντονιστή για την εφαρμογή των πολιτικών για την αναπηρία σε ανώτατο επίπεδο.

Η υπόσχεση αυτή ήταν ακόμη ένα τζακ ποτ του κ. Μητσοτάκη που πιάστηκε αδιάβαστος, καθώς πήγε και υποσχέθηκε κάτι που έχει γίνει νόμος από το 2017 και έχει με τον 4488 θέσει σε εφαρμογή της διατάξεις της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες και θεσπίζοντας τον Συντονιστικό Μηχανισμό για την Αναπηρία. Κάτι που δεν είχε κάνει, ως όφειλε, η προηγούμενη κυβέρνηση, μέλος της οποίας ήταν και ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος εμφανίζεται να μη γνωρίζει ή να παριστάνει τον ανίδεο για το γεγονός ότι η χώρα διαθέτει και σχέδιο και θεσμικό πλαίσιο για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Καλό θα ήταν λοιπόν να πηγαίνει διαβασμένος και καλύτερα πληροφορημένος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα εθιμοτυπικά ραντεβού που του κλείνουν όσοι έχουν αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του. Καλό θα ήταν να τον προστατεύουν οι σύμβουλοι τον κ. Μητσοτάκη από ολισθήματα και γκάφες, ειδικά όταν αυτά που λέει τόσο αβασάνιστα αφορούν συνανθρώπους μας και οικογένειες με αυξημένες ανάγκες και χρόνια στέρηση των δικαιωμάτων τους τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Θα ήταν φρόνιμο επίσης, όταν κάποιος λέει πως σκύβει πάνω από τα προβλήματα και τις ανάγκες ανθρώπων που έχουν βιώσει στο πετσί τους την περιθωριοποίηση, την απαξίωση, τον διαχωρισμό και την αδικία, να το κάνει με τον σεβασμό που ένα κράτος δικαίου οφείλει σε αυτούς όχι μόνο σε επετείους αλλά και τις 365 ημέρες του χρόνου.

Κι αυτό δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τον κ. Μητσοτάκη, αλλά πρωτίστως αφορά την κυβέρνηση, που δεν πρέπει να λησμονά πως ο αγώνας για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών είναι καθημερινός, διατρέχει όλα τα επίπεδα της κοινωνικής μας ζωής και δεν εξαντλείται στις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί με την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την οριστική εξάλειψη προκαταλήψεων και αποκλεισμών. Μια μάχη καθημερινότητας, που δυστυχώς δεν κερδίζεται με συγκινητικά βίντεο στο Διαδίκτυο ούτε με αφίσες και γραφιστικές δημιουργίες κάποιων ΜΚΟ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL