Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ποιες Πρέσπες; Οι συντάξεις είναι το θέμα του

EUROKINISSI

Απλή λογική: Αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει στα σοβαρά ότι η κυβέρνηση παζάρεψε το μακεδονικό με τις συντάξεις, προφανώς θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να λυθεί το μακεδονικό εις βάρος της Ελλάδας.

Απλή λογική: Αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει στα σοβαρά ότι η κυβέρνηση παζάρεψε το μακεδονικό με τις συντάξεις, προφανώς θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να λυθεί το μακεδονικό εις βάρος της Ελλάδας.

Γι' αυτό προφανώς έδωσαν στον Τσίπρα τις συντάξεις, ώστε να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών. Αν λοιπόν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει κάτι τέτοιο, όφειλε να το έχει πει ανοιχτά και δημόσια και μάλιστα να το πει και στους ίδιους. Όμως ο Κ. Μητσοτάκης δεν έκανε κάτι τέτοιο. Αντ’ αυτού, έστειλε τη Μαρία Σπυράκη να πιει καφέ με τον Ζάεφ. Ενώ στους εταίρους του, στο ΕΛΚ, άφηνε να εννοηθεί ότι “δεν θα ήταν εντελώς αρνητικός” στη συμφωνία.

Επιπλέον, αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει σοβαρά ότι έγινε παζάρι του μακεδονικού με τις συντάξεις, όφειλε να το επισημάνει όταν υπογράφτηκε η συμφωνία των Πρεσπών. Και να μην περιμένει να κλείσει το θέμα των συντάξεων για να το πει. Θα το έλεγε στον Μοσκοβισί, όταν ο επίτροπος επισκέφθηκε την Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο. Αντ' αυτού, του ζήτησε να μην ακυρωθούν οι περικοπές επικαλούμενος τη ζημιά που θα πάθαινε το κόμμα του -όχι η χώρα.

Το ίδιο ακριβώς ζήτησε και από τη Μέρκελ. “Μην τους δώσετε τις συντάξεις γιατί μας κρεμάτε”. Το μακεδονικό ούτε που του πέρασε από το μυαλό τότε. Του πέρασε όταν κατάλαβε ότι θα συρθεί στη Βουλή για να ψηφίσει την ακύρωση των περικοπών.

Ο Κ. Μητσοτάκης είναι υπερπατριώτης ενάντια στις συντάξεις και τυχοδιώκτης ενάντια στις Πρέσπες. Θα ήταν γραφικός αν δεν δούλευε τόσο εντατικά για λογαριασμό της Ακροδεξιάς.

Τώρα είναι και επικίνδυνος.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ποιος ήταν συνεργάτης του Φλώρου είπαμε;

Τόσες μέρες η Ν.Δ. είχε αποφύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιλογή που εντάσσεται, προφανώς, στη στρατηγική του ήπιου πολιτικού κλίματος την οποία ακολουθεί η Ν.Δ. μετά τον ανελέητο πόλεμο τοξικής λάσπης με τον οποίο έφτασε μέχρι τις ευρωεκλογές.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο