Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Μαντάς: Κυνικό γλίστρημα του Κ. Μητσοτάκη να κατηγορεί το ΣΥΡιΖΑ για τη Μακεδονία, η Ν.Δ. θα το βρει μπροστά της (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαντάς: Κυνικό γλίστρημα του Κ. Μητσοτάκη να κατηγορεί το ΣΥΡιΖΑ για τη Μακεδονία, η Ν.Δ. θα το βρει μπροστά της (Video)

Στην τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς. Απαντώντας σε ερωτήματα των δημοσιογράφων σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την πιθανότητα πρόωρων εθνικών εκλογών, ο Χρήστος Μαντάς μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Οι μεταρρυθμίσεις, κατά την γνώμη μου, πάντα έχουν πρόσημο. Για παράδειγμα χθες, ή προχθές κάποιοι ευρωπαίοι οικονομολόγοι, με επικεφαλής τον Πικετί προτείνουν κάποιες μεταρρυθμίσεις. Για να δούμε λοιπόν αν αυτές οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουν, θα βρουν ευήκοα ώτα σε κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Προτείνουν μεταξύ άλλων και ευρωπαϊκό φόρο στις συναλλαγές των πολυεθνικών. Θέλω να πω πως και στο επίπεδο της Ευρώπης, η οποία συνταράσσεται και από ακροδεξιές αναδιπλώσεις και από οπισθοδρομήσεις από κοινωνικές κατακτήσεις, έχει σημασία προς ποια κατεύθυνση θα πάει τελικά η Ευρώπη. Γι’ αυτό οι ερχόμενες Ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες.

Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την μη περικοπή των συντάξεων, το ποιοτικά νέο στοιχείο της παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη (κατά την προσωπική μου γνώμη), ήταν το κυνικό του γλίστρημα στη γραμμή που λέει ότι πήρατε τις συντάξεις γιατί δώσατε το Μακεδονικό. Ελπίζω να το ξανασκεφτεί, γιατί τόλμησε να πει ότι: το ότι πιάσαμε τους στόχους μας, το ότι μπορέσαμε να πείσουμε με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία της οικονομίας μας ότι δεν πρόκειται για δημοσιονομικό μέτρο και μπορέσαμε να   το ακυρώσουμε, αυτό έγινε με αντάλλαγμα το ότι δώσαμε το θέμα της Μακεδονίας. Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε χθες στη Βουλή σχεδόν μειοδότες, σχεδόν προδότες. Σε ερώτηση του κ. Τσίπρα πως στέκεται απέναντι στο σύνθημα : «Η δημοκρατία πουλάει τη Μακεδονία» έβγαλε την ουρά του απέξω λέγοντας πως εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτή τη συζήτηση και άρα ενοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πουλάει την Μακεδονία. Αυτά τα πράγματα, με συγχωρείτε, αυτό το γλίστρημα, είναι άλλου επιπέδου.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Δεν της βγαίνει τίποτα και τώρα μας λέει πως η μη περικοπή των συντάξεων είναι προϊόν συναλλαγής. Θα το βρει όμως μπροστά της όλο αυτό το ζήτημα. Και στη σχέση της με την Ευρώπη και στις σχέσεις της με τις γειτονικές μας χώρες. Η συμφωνία (των Πρεσπών) είναι μια καλή συμφωνία και θα προχωρήσει σε αυτή τη Βουλή.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL