Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προς ελληνόψυχους και "μακεδονομάχους" συνταξιούχους

Eurokinissi

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ Παρακαλούνται όλοι οι “μακεδονομάχοι” συνταξιούχοι να καταθέσουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό ίσο με την περικοπή της σύνταξής τους που η κυβέρνηση Τσίπρα αντάλλαξε...

 

Παρακαλούνται όλοι οι “μακεδονομάχοι” συνταξιούχοι να καταθέσουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό ίσο με την περικοπή της σύνταξής τους που η κυβέρνηση Τσίπρα αντάλλαξε με το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας.

Παρακαλούνται όλοι οι ελληνόψυχοι συνταξιούχοι να μην κάνουν δεκτά τα αργύρια της κυβερνητικής προδοσίας, καθώς, όπως αποκάλυψε χθες στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεπουλήθηκε η Μακεδονία μας για κάτι ψωροσυντάξεις που παλιά η Ν.Δ. τις έδινε δώρο στους δανειστές και σήμερα τις ψηφίζει καταγγέλλοντάς τις παράλληλα ως προϊόν συναλλαγής.

Παρακαλούνται πολύ όλοι οι εθνικόφρονες συνταξιούχοι να βρουν το θάρρος και να πουν ένα βροντερό όχι εκεί που η Ν.Δ. δεν τόλμησε να πει ένα καθαρό ναι, αλλά αντιθέτως πέταξε την μπάλα στην εξέδρα του εθνικιστικού βερμπαλισμού και των ακροδεξιών κραυγών.

Με απώτερο σκοπό να περάσει στα ψιλά η οριστική και αμετάκλητη ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να διαβεί το κατώφλι του κόσμου των θεωριών συνωμοσίας και να τροφοδοτήσει το ακροδεξιό ακροατήριο με ένα σενάριο προδοτικών συναλλαγών.

Με απώτερο σκοπό να περάσει στα ψιλά η εικόνα των βουλευτών του κόμματός του που υποχρεώνονται να υπερψηφίζουν ένα προς ένα τα μεταμνημονιακά νομοσχέδια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να πάει ακόμη πιο δεξιά, τροφοδοτώντας τους ακραίους “μακεδονομάχους” με νέα και ακόμη πιο ακραία επιχειρήματα, χωρίς, όμως, να εξηγεί στους συνταξιούχους, μακεδονομάχους και μη, γιατί τελικά υπερψηφίζει τα προϊόντα της προδοσίας και της συναλλαγής.

Και την μπάλα στην εξέδρα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τους “μακεδονομάχους” με την απορία άφησε για το αν θα πρέπει να δεχτούν τη μη μείωση των συντάξεών τους ή να πετάξουν στα μούτρα της κυβέρνησης τα προδοτικά ευρώ. Κι άντε τώρα να βγάλεις συμπέρασμα για το τι ακριβώς φίδια έχουν ζώσει τα ηγετικά κλιμάκια της Πειραιώς όσον αφορά το κοινωνικό αντίκρισμα που οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έχουν και έρχονται να ταράξουν τον δημοσκοπικό εφησυχασμό της Νέας Δημοκρατίας και των φίλων της.

Γκρίνια, νεύρα, υψηλοί και άνευ περιεχομένου τόνοι, κραυγές και εθνικιστικές κορώνες είναι η σπασμωδική αντίδραση της Ν.Δ. και του προέδρου της σε αυτό που ο πρωθυπουργός ως μαρτύριο της σταγόνας είχε προαναγγείλει. Δεν το αντέχουν και φαίνεται. Φοβούνται και τους φαίνεται.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο