Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
9.9°C14.1°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C17.5°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.9°C
0 BF 100%
Τ. Πετρόπουλος από την Αγ. Παρασκευή: Αφήνουμε πίσω τα μνημόνια, η πολιτική μας φέρνει αποτελέσματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Πετρόπουλος από την Αγ. Παρασκευή: Αφήνουμε πίσω τα μνημόνια, η πολιτική μας φέρνει αποτελέσματα

«Αφήνουμε πίσω τα μνημόνια και τις δραματικές συνέπειες που είχαν στην οικονομία και στην κοινωνία. Η πολιτική μας φέρνει αποτελέσματα. Έχοντας  αποκαταστήσει  τη βιωσιμότητα του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, συνεχίζουμε τις θετικές παρεμβάσεις» , τόνισε ο Υφυπουργός Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος, σε πολιτική συγκέντρωση με θέμα  ‘’Το ασφαλιστικό σύστημα στη μεταμνημονιακή εποχή ’’ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 10 Δεκέμβρη , από την ΟΜ Αγ. Παρασκευής  του ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕΒΑ , με μεγάλη συμμετοχή πολιτών .

Ο Τ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στην κατάργηση του μέτρου της περικοπής των προσωπικών διαφορών που είχε επιβάλει το ΔΝΤ ενώ η αντιπολίτευση ήλπιζε  το αντίστροφο, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

 «Διαψεύστηκαν πανηγυρικά όσοι προεξοφλούσαν νέες περικοπές και επένδυαν πολιτικά στην περαιτέρω απώλεια εισοδήματος των συνταξιούχων. Η Κυβέρνηση έβγαλε οριστικά τη χώρα από τα Μνημόνια και έβαλε τέλος στις αλλεπάλληλες μειώσεις  (63 δις ευρώ στις συντάξεις, έως σήμερα) που επέβαλαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κάνουμε  πράξη αυτό που λέγαμε από το 2017έχοντας την εικόνα για την καλή πορεία των οικονομικών του ΕΦΚΑ και της χώρας. Ότι, δηλαδή, δεν χρειάζονται και δεν θα γίνουν νέες περικοπές. Αυτό «σφραγίζεται» με το πλέον επίσημο τρόπο με τη διάταξη νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή». Έτσι: 

  • Όλοι οι νυν συνταξιούχοι και όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις συνταξιοδότησης μέχρι 31-12-2018 δεν θα έχουν από 1-1-2019 καμία περαιτέρω περικοπή ή μείωση στη σύνταξή τους. Ούτε στην κύρια ούτε στην επικουρική.
  • Επιπλέον, 620.000  κύριες συντάξεις θα είναι από την 1/1/2019 αυξημένες  μετά τον επανυπολογισμό,  με βάση το ν. 4387/16. Οι πρώτες αυξήσεις είναι ύψους 20 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα και θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τις 21 Δεκεμβρίου, με τις συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου.  Η μέση αύξηση θα φτάσει τα  99 ευρώ το μήνα  στη 5ετία.
  • Οσες συντάξεις εκδόθηκαν με βάση το ν.4387/16 και έχουν διαφορές, συγκλίνουν σταδιακά στο ίδιο ύψος με τις «παλιές» συντάξεις και οι «παλιές» συναντώνται σταδιακά με τις «νέες».  

Τέλος ο Τ. Πετρόπουλος παρουσίασε σειρά θετικών παρεμβάσεων που, ήδη, έχουν γίνει - και συνεχίζονται - στο Ασφαλιστικό συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή.  Σε αντιδιαστολή με το σχέδιο  της  ΝΔ να αποκόψει τη νέα γενιά από την κοινωνική ασφάλιση, να φέρει  το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και τις ιδιωτικές συντάξεις. «Θα ήταν μια ολέθρια εξέλιξη. Θα δημιουργούσε δυσθεώρητα ελλείμματα και θα οδηγούσε στην καταβαράθρωση όλων των συντάξεων», κατέληξε.

Μετά την ομιλία του Υφυπουργού ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων , ουσιαστικός διάλογος και δόθηκαν δεκάδες πολιτικές αλλά και χρηστικές απαντήσεις .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL