Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντιπολίτευση των fake news

Από fake news σε fake news το κόμμα αλλά και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα είχαν την τιμητική τους τα επεισόδια που ανακάλυψαν ξαφνικά ότι γίνονται στην Αθήνα. Επεισόδια που εν αντιθέση με παλαιότερα περιορίστηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σε μια προσπάθεια να μεγαλοποιήσουν τα "πρώτα" επεισόδια που γίνονται στα "άνομα" Εξάρχεια και στην Αθήνα γενικότερα, φίλια μέσα προς την αντιπολίτευση αλλά και βουλευτές της υπέπεσαν στο "αμάρτημα" των fake news χρησιμοποιώντας φωτογραφία από επεισόδια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008. Μάλιστα η φωτογραφία απεικονίζει δρόμο που τη χθεσινή μέρα δεν έγιναν καν επεισόδια, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την Νέα Δημοκρατία και τον φίλιο τύπο της.

Μια προπαγάνδα που έχει κοντά ποδάρια και εύκολα αποκαλύπτεται, αλλά τη ΝΔ δεν την ενδιαφέρουν οι αποκαλύψεις και η αλήθεια ως γνωστόν... απόλυτα προσηλωμένη στην αντιπολίτευση του "πες πες κάτι θα μείνει"...

Ο επαγγελματίας φωτογράφος Γιάννης Κέμμος με ανάρτηση του στο facebook, καλεί όσους κυκλοφορούν τη φωτογραφία, αν το κάνουν από λάθος να είναι πιο προσεκτικοί, αν πάλι το κάνουν επίτηδες, να σοβαρευτούν, τονίζονται ότι "και η προπαγάνδα θέλει τρόπο και έχει όρια".

Παρόλα αυτά ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλιας Κικίλιας δεν φαίνεται να την διάβασε, υποθέτει ότι η γραμμή του κόμματος και τα φίλια μέσα αρκούν, και υπέπεσε σε fake news, διαδίδοντας την φωτογραφία του 2008 σαν χθεσινή.

Πάνω απ' όλα το "αφήγημα"

Σ. Μ.

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απόψε στο Σύνταγμα

Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο