Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Μπλόκο" στην Ουγγαρία

Από τους υπουργούς Εργασίας των 18 και στην απαίτηση να απαλειφθεί μια αναφορά στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα

"Μπλόκο" στην ομοφοβική στάση της Ουγγαρίας έβαλαν οι υπουργοί Εργασίας της Ε.Ε. και η Έφη Αχτσιόγλου συνυπέγραψε κατά τη διάρκεια της συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών κοινό έγγραφο (Non Paper) με άλλα 18 κράτη - μέλη σχετικά με την προαγωγή της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ.

Συγκεκριμένα, Ελλάδα, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Δανία, Γαλλία, Μάλτα και Γερμανία δεν επέτρεψαν (μπλόκαραν) την υιοθέτηση των συμπερασμάτων του Συμβουλίου υπουργών Εργασίας της Ε.Ε., που συνεδρίασε χθες στις Βρυξέλλες, μετά την επιμονή της Ουγγαρίας να απαλειφθεί μια αναφορά στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί, παρότι αναγνωρίζουν την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και των διακρίσεων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου και χαρακτηριστικών φύλου, τόσο από την προηγούμενη Επιτροπή, με την έκδοση του Καταλόγου Δράσεων για την Προώθηση της Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ και την υλοποίηση δράσεων, όσο και από κάποιες χώρες, με την ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο επισημαίνουν την ανάγκη για μεγαλύτερη και συστηματικότερη προσπάθεια για την προστασία και διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Επίσης, οι υπουργοί καλούν την επόμενη Επιτροπή να υιοθετήσει μια στρατηγική που θα θέτει ως προτεραιότητα την προώθηση της ισότητας και ευημερίας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και την ουσιαστική αντιμετώπιση της περιθωριοποίησής της. Μια στρατηγική που θα αξιοποιεί τις καλές πρακτικές τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο και θα διευκολύνει τα κράτη - μέλη στην υλοποίηση πολιτικών με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων και τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Το κείμενο συνυπογράφουν τα εξής κράτη - μέλη: Ελλάδα, Βέλγιο, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απόψε στο Σύνταγμα

Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο