Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντιφασιστικό μήνυμα ο συμβολικός καθαρισμός του μνημείου του ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη. Αντιφασιστικό μήνυμα έστειλαν χθες αντιστασιακοί και φοιτητές προχωρώντας σε συμβολικό καθαρισμό του μνημείου για τους αγωνιστές του ΕΛ.ΑΣ. που απελευθέρωσαν τον Οκτώβριο του 1944 τη...

Θεσσαλονίκη. Αντιφασιστικό μήνυμα έστειλαν χθες αντιστασιακοί και φοιτητές προχωρώντας σε συμβολικό καθαρισμό του μνημείου για τους αγωνιστές του ΕΛ.ΑΣ. που απελευθέρωσαν τον Οκτώβριο του 1944 τη Θεσσαλονίκη από τον ναζιστικό ζυγό, μετά τη βεβήλωσή του, το περασμένο Σάββατο, από ομάδα φασιστοειδών που συμμετείχε σε συγκέντρωση για το “Μακεδονικό”.

Μέλη της Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Θεσσαλονίκης και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών πήγαν χθες στο μνημείο και, παρά το ότι ήδη συνεργείο του δήμου το είχε καθαρίσει από το μαύρο σπρέι με το οποίο το μουτζούρωσαν τα φασιστοειδή, το καθάρισαν εκ νέου. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Διοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ Κώστας Σπρανίδης, η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου «και εμείς με τη σειρά μας να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους και τον ελληνικό λαό ενάντια στον φασισμό και τις βεβηλώσεις κάθε είδους». «Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα στον ελληνικό λαό, και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, ότι αυτοί που κάνουν αυτές τις βεβηλώσεις είναι η εφεδρεία του συστήματος για να μπορεί να καταπολεμά το λαϊκό κίνημα. Δυστυχώς, η νεολαία δεν έχει τη σωστή πληροφόρηση για τα πραγματικά γεγονότα και εμείς είμαστε υπεύθυνοι να τους τη διδάξουμε» είπε και διερωτήθηκε:

«Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι χρειάστηκαν εβδομήντα χρόνια για να τοποθετηθεί αυτή η πλακέτα προς τιμήν των Ελλήνων που πολέμησαν και ελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη;». Ο εκπρόσωπος του ΜΑΣ Λευτέρης Στεργίου, τόνισε ότι «ο πατριωτισμός σήμερα δεν είναι να σπέρνουμε το μίσος μεταξύ των λαών, αλλά η παλικαρίσια στάση των παππούδων μας που πολέμησαν προκειμένου ο λαός σήμερα να πατά στα πόδια του». «Καταδικάζουμε τον φασισμό και τις ενέργειες βεβήλωσης ιστορικών μνημείων. Μας προκαλούν οργή τέτοιου είδους κινήσεις και εμείς του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών παλεύουμε για να απομονωθούν οι αντιδραστικές ιδέες που γεννά το σάπιο σύστημα που ζούμε» υπογράμμισε.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο