Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Κ. Μπακογιάννης ξεκίνησε με φάουλ

Ο Κώστας Μπακογιάννης ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για τον Δήμο Αθηναίων με ένα τεράστιο φάουλ.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για τον Δήμο Αθηναίων με ένα τεράστιο φάουλ.

Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι η περιοχή όπου έδρασε κατά κόρον η Χρυσή Αυγή πριν από το 2012. Και, κυρίως, η περιοχή όπου ξεπλύθηκε. Η εγκληματική της δράση, την περίοδο εκείνη, παρουσιάστηκε από τα κανάλια ως “πρωτοβουλία κατοίκων”. Τα στελέχη της είχαν ευχερέστατη πρόσβαση στα δελτία ειδήσεων, όπου παρίσταναν τους “δεν πάει άλλο η κατάσταση με τους ξένους”. Οι συστηματικές δολοφονικές επιθέσεις τους εναντίον μεταναστών συγκαλύφθηκαν μεθοδικά.

Στον Άγιο Παντελεήμονα εφαρμόστηκε με υποδειγματικό τρόπο η απενοχοποίηση του φασισμού. Η βασική αρχή αυτής της απενοχοποίησης είναι το “κάνουμε ότι δεν τους βλέπουμε, ακόμα και όταν είναι μπροστά μας”. Όταν αυτοί οι τύποι επιτέθηκαν σε στελέχη της Αριστεράς που περιόδευαν στη γειτονιά, οι καλοπληρωμένοι σχολιαστές των καναλιών έλεγαν: “Εγώ δεν βλέπω ακροδεξιούς, κατοίκους της περιοχής βλέπω”.

Ασχέτως αν κάποιοι από τους “κατοίκους της περιοχής”, για τους οποίους μια χαρά ήξεραν ποιοι είναι και τι κάνουν, καταδικάστηκαν λίγο αργότερα για απόπειρες ανθρωποκτονίας και βαρύτατες σωματικές βλάβες. Στον Άγιο Παντελεήμονα η δράση της Χρυσής Αυγής εξυπηρετούσε το αφήγημα της “τάξης” και της “ασφάλειας”, το οποίο το παλιό πολιτικό κατεστημένο χρησιμοποιούσε κατά της Αριστεράς. Γι' αυτό δεν την είδαν ποτέ. Με τις πλάτες των ΜΜΕ και της αστυνομίας, η δράση στον Άγιο Παντελεήμονα έκανε τους νεοφασίστες κοινοβουλευτική δύναμη.

Πρόσφατα ο Κώστας Μπακογιάννης περιόδευσε στον Άγιο Παντελεήμονα συνοδευόμενος από διακεκριμένους τύπους εκείνης της “παρέας”. Επί της ουσίας τους νομιμοποίησε. Και ας έχουν στην πλάτη τους ένα σωρό καταδίκες.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ξεκίνησε άσχημα.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις