Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Δεν τους άντεξε ούτε ο Μπορίσοφ...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν τους άντεξε ούτε ο Μπορίσοφ...

Μπορεί να είχε περάσει στα ψιλά τότε, όμως η τοποθέτηση του Μπ. Μπορίσοφ στη σύνοδο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι στις αρχές Νοεμβρίου ήταν άκρως επικριτική απέναντι σε Ν.Δ. και VMRO. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και βασικός εταίρος της τετραμερούς Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Σερβίας δεν είχε κρύψει τη δυσφορία του για τη στάση τους στη συμφωνία των Πρεσπών.

"Τι συμβαίνει;" ρώτησε αποδοκιμαστικά επισημαίνοντας ότι το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στην ΠΓΔΜ θέλει την ένταξη της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, όπως και η ελληνική πλευρά, "αλλά τα αδελφά κόμματά μας σε ΠΓΔΜ και Ελλάδα δεν το θέλουν". "Θέλω να ρωτήσω ένα απλό πράγμα. Υπάρχει πειθαρχία στο ΕΛΚ ή όχι;" τόνισε και αναρωτήθηκε αν το ΕΛΚ ρώτησε τα κόμματά του σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ αν θέλουν να δουν τη χώρα σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Ενδεχομένως να υπονοούσε μια χλιαρή στάση και από το ίδιο το ΕΛΚ. Άλλωστε, παρότι κυβερνήσεις που ανήκουν στην ευρωομάδα είχαν χαιρετήσει τη συμφωνία, δεν είναι τυχαίο ότι στη Ν.Δ. άφηναν να διαρρεύσει πως θεωρούν ότι ενόψει των εκλογών στην Ελλάδα το ΕΛΚ δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωση μετά τη συμφωνία, προκειμένου να... αβαντάρει τον Κυρ. Μητσοτάκη...

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL