Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μητροπολίτης Δωδώνης: "Άριστα έπραξε ο αρχιεπίσκοπος" (Video)

"Άριστα έπραξε ο αρχιεπίσκοπος στην όλη διαδικασία" υποστήριξε ο μητροπολίτης Δωδώνης απαντώντας στην κριτική που του ασκείται για την διαδικασία που τηρήθηκε σε σχέση με το προσχέδιο συμφωνίας Πολιτείας - Εκκλησίας στο ΣΚΑΙ .

Μόνο "λάθος" χαρακτήρισε ο μητροπολίτης τις προσωπικές φιλοδοξίες των ιεραρχών που βρήκαν ευκαιρία με αφορμή το θέμα αυτό να ανοίξουν θέμα διαδοχής του Αρχιεπισκόπου.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Δωδώνης τόνισε: "Στην συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται ένα λάθος "αυξήθηκαν οι υποψήφιοι". "Είναι η ίδια διαδικασία που γίνονταν όπως και επί Σεραφείμ.  Αυξήθηκαν οι υποψήφιοι για τη διαδοχή. Βρήκαν ευκαιρία να βγουν μπροστά".

"Ο αρχιεπίσκοπος μαζί με άλλους συμφώνησαν ένα πλάνο το οποίο μετά ετέθη στην ιεραρχία" υπογράμμισε ο μητροπολίτης Δωδώνης.

"Στη Σύνοδο θα πάνε όλα τα θέματα και αν δεν εκγριθούν όλα τα σημεία θα πάνε σε επιτροπή" πρόσθεσε ο μητροπολίτης εκφράζοντας παράλληλα, τη διαφωνία του για το μισθολογικό υποστηρίζοντας το σημερινό καθεστώς.

"Η επιτροπή της Εκκλησίας μαζί με την κυβέρνηση έθεσε το μισθολογικό ότι θα πάει να συζητηθεί σε επιτροπή. Στη συνέχεια το θέμα πήγε στην ιεραρχία όπου ο αρχιεπίσκοπος ανέλυσε όλα  τα σημεία της συμφωνίας στους  ιεράρχες. Το μισθολογικό θέμα ήταν μέσα στη συζήτηση ως θέμα για την ιεραρχία και το έφερε ο αρχιεπισκόπος" ανέφερε ο μητροπολίητς Δωδώνης υπογραμμίζοντας ότι αν δεν συμφωνηθούν όλα τα θέματα δεν υπάρχει συμφωνία.

"Εκ των προτέρων θα πάρει την άδεια ο αρχιεπίσκοπος για να συζητήσει με τον πρωθυπουργό; αναρωτήθηκε όχι δεν γίνονται αυτά. Πως θα πήγαινε να συζητήσει με τον πρωθυπουργό με τους 80 ιεράρχες μαζί;" αναρωτήθηκε τέλος τονίζοντας ότι τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία στα θέματα αυτά.

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια