Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού γωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού γωνία

Η Νέα Δημοκρατία ελπίζει, προφανώς, ότι το θέμα της μισθοδοσίας των ιερέων θα εξελιχθεί σε νέο μακεδονικό και θα ξεσηκώσει αντικυβερνητικό κλίμα.

Για μια φορά ακόμα, η αξιωματική αντιπολίτευση σύρεται από την ακροδεξιά της πτέρυγα, αλλάζοντας την αρχική της γραμμή που χαρακτήριζε θετική τη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία.

Τότε η Ν.Δ. είχε επιχειρήσει να επιτεθεί στην κυβέρνηση, χωρίς όμως να δείχνει σε διάσταση με τον αρχιεπίσκοπο. Όταν όμως εκδηλώθηκαν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ιεραρχίας, “κύκλοι” της Πειραιώς, (διότι είναι και παλληκάρια...) μίλησαν για “προσωπική συναλλαγή ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Ιερώνυμο”. Και αυτό δείχνει με πόση υποκρισία και πόσο πολιτικό τυχοδιωκτισμό διαμορφώνει η Ν.Δ. τις τάσεις της πάνω σε σοβαρά ζητήματα.

Ακόμα χειρότερα: Η Ν.Δ. έχει μπλεχτεί σε ένα θέμα που αναιρεί πλήρως την υποτιθέμενη μεταρρυθμιστική της ταυτότητα. Η αξιωματική αντιπολίτευση, υπέρμαχος των απολύσεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των εργολαβιών στο δημόσιο, ταλιμπάν της αναλογίας "μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις", ώστε να οδηγηθούν το ΕΣΥ και η δημόσια εκπαίδευση σε πλήρη κατάρρευση, μιλάει ξαφνικά για τα εργασιακά δικαιώματα των ιερέων, τα οφέλη της μονιμότητας και την κατάρα της εργασιακής επισφάλειας. Μια απροκάλυπτα πελατειακή θέση, χωρίς κανένα πρόσχημα, από ένα κόμμα που ορκίζεται στο ευέλικτο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση διαχειρίζεται το ζήτημα συγκρατημένα, επιμένοντας στον διάλογο και προχωρώντας στην υλοποίηση των συμφωνημένων. Αυτοί που φαντασιώνονται "ιερούς πολέμους" και λαοσυνάξεις, την ώρα που δηλώνουν αδιάλλακτα προσηλωμένοι στον πόλεμο κατά του λαϊκισμού, απλώς δείχνουν πόση σύγχυση, απελπισία αλλά και υποκρισία επικρατούν εκεί που διασταυρώνεται η Ακροδεξιά με τον νεοφιλελευθερισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL