Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Η σιωπή του Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η σιωπή του Πειραιά

«Εγώ και τα αδέλφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την πατρίδα μας». Με αυτή τη φράση έκλεισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το διαδικτυακό του μήνυμα με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο αδερφός του Θανάσης από την επικοινωνιακή ντουντούκα της Θύρας 7 και του Ολυμπιακού.

Μια λεκτική επίθεση που ναι μεν θα οδηγήσει τον Τάκη Τσουκαλά ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά τις σχετικές μηνύσεις, αλλά έμεινε εντελώς ασχολίαστη τόσο από την ΠΑΕ όσο και από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, που δεν έδειξαν την παραμικρή διάθεση να αποδοκιμάσουν έστω και για τα μάτια του κόσμου τον ηγέτη των οργανωμένων οπαδών της ομάδας του Πειραιά.

Ούτε λέξη δεν βρήκαν να πουν οι διοικήσεις και τα γραφεία Τύπου του ποδοσφαιρικού και του μπασκετικού Ολυμπιακού για τα όσα είπε το χαϊδεμένο τους παιδί για τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Ακόμη και ο κατά τ' άλλα λαλίστατος διευθυντής επικοινωνίας της πειραϊκής ΠΑΕ, που συνήθως δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω όταν αφορά την προστασία του εργοδότη του, δεν έγραψε ούτε δυο αράδες για τον ρατσιστή Τσουκαλά, που με το χρυσαυγίτικο σχόλιο περί “πιθήκων” ήρθε να αμαυρώσει την ιστορία και την παράδοση ενός συλλόγου που αδικείται κατάφωρα από τέτοιου είδους ρατσιστικά κατακάθια.

Ούτε λέξη από την ΠΑΕ, αλλά δυστυχώς σιωπή και από την ΚΑΕ, που οι ιδιοκτήτες της είχαν καταφέρει να φιλοτεχνήσουν ένα εντελώς διαφορετικό προφίλ μεταφέροντας το “μεγαλοαστικό” τους τακτ σε έναν χώρο που κατά καιρούς μολύνεται από ακραίους και γραφικούς λεφτάδες που θεωρούν πως η δύναμη του χρήματος είναι ικανή να ισοπεδώσει τους πάντες και τα πάντα. Λεκές και για τον μπασκετικό Ολυμπιακό, που συνδέεται με τη σιωπή των μεγαλομετόχων του για τον μεγαλοοπαδό που του επιτρέπουν να κυκλοφορεί ανενόχλητος εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων φορώντας την φανέλα του ρατσισμού.

Προφανώς και κανέναν στον Πειραιά δεν ενόχλησε το παραλήρημα του επίσημου χουλιγκάνου της Θύρας 7, που αντιγράφοντας παλαιότερα σχόλια του Μιχαλολιάκου για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έδειξε τι ακριβώς κρύβεται πίσω από το περίφημο no politica αυτών που κάποτε αρνήθηκαν να πουν λέξη για τον Παύλο Φύσσα επιλέγοντας την ένοχη σιωπή, για την οποία όπως κρίθηκαν τότε έτσι κρίνονται και τώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL