Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Κρίμα το παιδί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρίμα το παιδί

Πάει και η περικοπή των συντάξεων. Έχτιζαν με τόσο μεράκι και κόπο για μήνες στα κανάλια και στις εφημερίδες, αναλύσεις επί αναλύσεων για ποιον λόγο ο “Τσίπρας λέει ψέματα και θα τις κόψει”. Στελέχη της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι, “ειδικοί”, εργατολόγοι, “πηγές των Βρυξελλών”, κάθε μέρα με μεθοδικότητα στήριζαν το αφήγημα Μητσοτάκη.

Τζίφος. Χθες το EuroWorking Group άναψε το πράσινο φως ώστε το Eurogroup της Δευτέρας να εγκρίνει και τυπικά το σχέδιο της Αθήνας. Μαύρα τα μαντάτα για την Πειραιώς, δύσκολα τα πράγματα και για τον Όμιλο Μαρινάκη, που θα πρέπει τώρα να εξυφάνει νέο αφήγημα στα πρωτοσέλιδά του.

Πάνε οι κόφτες, πάνε τα τέταρτα Μνημόνια, πάνε οι περικοπές στις συντάξεις, πάνε οι ομαδικές απολύσεις. Μην πούμε για το προηγούμενο που δημιουργεί αυτή η απόφαση για το αφορολόγητο του 2020.

Και ο Κυριάκος, κύριε; Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία που μια αξιωματική αντιπολίτευση έχει εκτεθεί σε τέτοιο βαθμό αυτογελοιοποίησης και ανυποληψίας. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε κατάσταση εγκλωβισμού. Και απόλυτου εκνευρισμού.

Εγκλωβισμένη στην επανάληψη του αιτήματος “να φύγει ο Τσίπρας” και στην αδυναμία να αρθρώσει στα σοβαρά ένα σχέδιο, μια πρόταση για την επόμενη ημέρα που δεν είναι αντιγραφή θέσεων του ΔΝΤ, η Ν.Δ. μοιάζει χαμένη χωρίς τον φερετζέ των Μνημονίων.

Από την επαναφορά του 1:5 στο Δημόσιο ώς το “πλεονάζον προσωπικό” στα νοσοκομεία και την απέχθεια για κάθε μέτρο στήριξης της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ή καλύτερα του Άδωνι Γεωργιάδη, φανερώνει το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόσωπό του. Έπεσαν οι μάσκες των μέτρων που επιβάλλονται, καθώς επιβεβαιώνεται περίτρανα αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πριν το 2015. Ότι δηλαδή τα Μνημόνια αποτελούν συμπύκνωση του πολιτικού και ιδεολογικού προγράμματος της Ν.Δ.

Μόνο ο πραγματικός πρόεδρος της Ν.Δ., ο Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν ειλικρινής όταν κατηγορούσε τον Τόμσεν ότι του παίρνει τη δόξα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Μητσοτάκης δεν μπορεί πια να κρυφτεί. Και, γενικότερα, δεν μπορεί. Όχι μόνο να πείσει για το αύριο της χώρας αλλά ούτε και το κόμμα του. Όσο κι αν λένε μεταξύ τους τα στελέχη και οι φίλοι τους δημοσιογράφοι ότι κερδίζουν στις εκλογές με σβηστές τις μηχανές, ξέρουν πολύ καλά πόσο απέχει αυτό από την πραγματικότητα.

Και καλύτερα απ’ όλους το ξέρει ο κουμπάρος και ο... γραμματικός του, που, εκτός από το να κόβουν υποψηφίους, στέλνουν σαφές μήνυμα στην Πειραιώς: Κρύψτε τον...

Κρίμα το παιδί”, που έλεγε και ο μακαρίτης ο Σιδηρόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL