Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ουαί υμίν...

Για χρόνια η Ν.Δ. -μετά στο παιχνίδι μπήκε και το ΠΑΣΟΚ- θεωρούσε ότι και η Εκκλησία "της ανήκει". Ως κόμματα συνολικά, και οι πολιτευτές της κατά μόνας, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ φρόντισαν να στήσουν ένα...

Για χρόνια η Ν.Δ. -μετά στο παιχνίδι μπήκε και το ΠΑΣΟΚ- θεωρούσε ότι και η Εκκλησία "της ανήκει".

Ως κόμματα συνολικά, και οι πολιτευτές της κατά μόνας, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ φρόντισαν να στήσουν ένα πελατειακό δίκτυο, για να προσπορίζονται τις πολυάριθμες ψήφους επιρροής της Εκκλησίας, ενώ παράλληλα άφηναν την εκκλησιαστική περιουσία χωρίς καμία ρύθμιση.

Σε μια χώρα χωρίς δασικούς χάρτες και Κτημοτολόγιο -επίσης κατόπιν επιλογής των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-, όλο αυτό το καθεστώς οδήγησε στις αμφισβητήσεις και τις αυθαιρεσίες που μέχρι σήμερα ταλανίζουν τη χώρα.

Αυτή η κυβέρνηση, η ίδια που προχώρησε τους δασικούς χάρτες και το Κτηματολόγιο μετατρέποντας την Ελλάδα σε κανονική ευρωπαϊκή χώρα, αποφάσισε να αντιμετωπίσει το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Μεθοδικά. Ξεκινώντας, επί υπουργίας Αλ. Χαρίτση, την ολοκληρωμένη καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας - για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Αυτός ήταν ο δρόμος για την αποτελεσματική, διαφανή και αμοιβαίως επωφελή αξιοποίηση της περιουσίας αυτής.

Αυτός ήταν ο δρόμος που, σε συνεργασία με την Εκκλησία, οδήγησε στην προχθεσινή ιστορική συμφωνία την οποία παρουσίασαν Τσίπρας και Ιερώνυμος.

Και έρχονται τώρα το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., με κροκοδείλια δάκρυα, να αμφισβητήσουν ένα ακόμα βήμα εκσυγχρονισμού.

Ουαί υμίν, γραμματείας και Φαρισάιοι υποκριτές!

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια