Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο νεοφιλελεύθερος κ. Τσίπρας

Με μια κίνηση βγαλμένη από τα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού, ο πρωθυπουργός επιχειρεί -με τη σύμφωνη γνώμη του προκαθήμενου της Εκκλησίας- να θέσει σε καθεστώς outsourcing κάποιες χιλιάδες...

Με μια κίνηση βγαλμένη από τα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού, ο πρωθυπουργός επιχειρεί -με τη σύμφωνη γνώμη του προκαθήμενου της Εκκλησίας- να θέσει σε καθεστώς outsourcing κάποιες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους. Γιατί, όσο και να επιμένουν ορισμένοι να μην καταλαβαίνουν ή να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, η διαγραφή σχεδόν δέκα χιλιάδων προσώπων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και η μετατροπή του μισθολογικού τους κόστους σε έναν υπαλληλικά ανώδυνο και κενό κωδικό του προϋπολογισμού είναι ο ορισμός του αγιοποιημένου από τους νεοφιλελεύθερους outsourcing.

Αντί, λοιπόν, να προσπαθούν ορισμένοι να υποβαθμίσουν μέσω φτηνών αστεϊσμών το συγκεκριμένο πλαίσιο που έθεσε το κοινό ανακοινωθέν Πολιτείας - Εκκλησίας, θα ήταν προτιμότερο να αναλογιστούν τι ακριβώς έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση όταν ξεφορτωνόταν υπαλλήλους και ειδικότητες από το Δημόσιο διατηρώντας παράλληλα την ανάληψη του κόστους των υπηρεσιών που προσέφεραν, με τη διαφορά ότι τα χρήματα δίνονταν σε κάποιους ενδιάμεσους, τους λεγόμενους “εργολάβους” που αναλάμβαναν τη μισθοδοσία των προσώπων που είχαν στη δούλεψή τους για να κάνουν την ίδια δουλειά που έκαναν μέχρι πρότινος κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και με τους ιερείς, που φυσικό ήταν να ξεσηκωθούν στο άκουσμα μιας συμφωνίας που μόνο “σανό στους ψηφοφόρους” του Τσίπρα δεν είναι.

Π. Κατσάκος

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια