Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ψάχνοντας με αγωνία... την "ιερή" διαφωνία (Video)

Έψαχναν στα κανάλια από το πρωί με αγωνία την "ιερή" διαφωνία δίνοντας βήμα στους κληρικούς να διατυπώσουν τις απόψεις τους για τη χθεσινή συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας.

Υπήρξαν μητροπολίτες που εξέφρασαν την ανησυχία τους λέγοντας ότι "αιφνιδιάστηκαν" ή ακόμα απειλώντας και με αντιδράσεις αλλά υπήρξαν και ηπιότερες φωνές.

Μάλιστα ο μητροπολίτης Στέφανος βρήκε τη συμφωνία ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση και ότι εφόσον τηρηθεί είναι επωφελής και στο ερώτημα του δημοσιογράφου: "Θα περάσει η συμφωνία από τους ιεράρχες;" η απάντηση ήταν "γιατί να μην περάσει;"

Παρά τα "προβοκατόρικα" ερωτήματα "περί αριστεράς του Κυρίου" ο μητροπολίτης Στέφανος απάντησε ψύχραιμα ότι "πρόκειται για ιστορική συμφωνία αλλά θα δούμε στην πορεία πως θα προχωρήσει". Επίσης ότι "δείχνει το νόημα της αγωνίας της Εκκλησίας, η περιουσία δεν είναι των κληρικών αλλά του τόπου μας", ενώ εκτίμησε ότι τελικά δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους κληρικούς.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ο μητροπολίτης Στέφανος αν γράφει με το αριστερό εκείνος απάντησε "με το δεξί γράφω" προς μεγάλη ικανοποίηση των δημοσιογράφων του σταθμού όμως στη συνέχεια πρόσθεσε: "έχει όμως επιστημονικά αποδειχθεί ότι οι αριστερόχειρες όταν γράφουν έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα κείμενα".

Η περιήγηση στα εκκλησιαστικά έκλεισε με τον μητροπολίτη, Πειραιώς Σεραφείμ που το κανάλι επιφυλάχθηκε ότι δεν είπε την τελευταία του λέξη...

Kατ. Μπρ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Είστε σίγουρα κυβέρνηση;

Δεν είναι μόνο η αξιοθρήνητη στάση της κυβέρνησης, που προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο για να ικανοποιήσει και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η απόδραση του Λ. Αυγενάκη από τη Βουλή. Δεν είναι η εντυπωσιακή επιχειρηματολογία της Λ. Μενδώνη ότι η αλλαγή νόμου επιβάλλεται «για να μην διχαστεί η Ελλάδα».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις