Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Το κόμμα του Γιάννου λέγεται ΠΑΣΟΚοΝεοδημοκρατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το κόμμα του Γιάννου λέγεται ΠΑΣΟΚοΝεοδημοκρατία

Ο κατηγορηματικός τρόπος με τον οποίο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τον αποκήρυξαν μόλις προφυλακίστηκε έχει θέσει το ερώτημα με ποιο κόμμα είναι ο Γιάννος Παπαντωνίου. Η κοινωνία πρέπει να μάθει σε ποιον πολιτικό χώρο θα χρεώσει τον υπουργό που, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, πληρώνει τον Πολάκη και την επιτυχία του, όπως άλλοι πληρώνουν την αριστεία τους.

Αν διαβάσει κάποιος το βιογραφικό του, θα δει ότι προβάλλει πολύ έντονα το ότι έως το 1980 ήταν στο ΚΚΕ Εσωτερικού - τότε τον πήγε ο Απόστολος Λάζαρης στον Ανδρέα Παπανδρέου. Το βιογραφικό πρέπει να το διάβασε ο wannabe υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αριστερός είναι, άρα μη μιλάτε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ που έχετε το DNA της διαφθοράς. Καλή προσπάθεια, αλλά ο Μάκης Βορίδης θα το έλεγε καλύτερα (γι’ αυτό και είναι προβεβλημένο στέλεχος στη Ν.Δ. του Μητσοτάκη): αριστερός είναι, γι’ αυτό βρίσκεται σήμερα στη φυλακή. Εδώ όμως τελειώνει το χιουμοριστικό πεντάλεπτο.

Το ΠΑΣΟΚ με ύφος θιγμένου επαναλαμβάνει συνεχώς ότι σήμερα ο Γ. Παπαντωνίου δεν έχει καμία σχέση με τα κόμματά τους, δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ, την Ελιά, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. «Τον έχουμε διαγράψει λένε» θυμίζοντας τη μεταχείριση που του επιφύλαξε ο Γιώργος Παπανδρέου: τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στις 8 Αυγούστου 2006 γιατί τάχθηκε υπέρ της αγοράς της Εμπορικής Τράπεζας από τη γαλλική Credit Agricole - αυτή η Εμπορική, από τότε που με διοικητή τον Γιάννη Στουρνάρα πούλησε την Ιονική στην Alpha του Κωστόπουλου, όλο προβλήματα δημιουργεί στον Γ. Παπαντωνίου.

Άμα δεν είναι ΠΑΣΟΚ, τι είναι; Μήπως είναι Ν.Δ.; Ευλόγως τα στελέχη της Ν.Δ. λένε ότι, με το κόμμα μας δεν είχε καμία οργανωτική σχέση.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Γ. Παπαντωνίου δεν είναι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε Ν.Δ. Είναι με ένα νέο κόμμα, που όμως έχει δεκαετίες παρελθόν: το κόμμα λέγεται ΠΑΣΟΚοΝεοδημοκρατία! Στην πραγματικότητα δεν είναι κόμμα, αλλά σύστημα.

Πολιτικό και οικονομικό σύστημα που εμφανίσθηκε τη δεκαετία του ’90, άπλωσε τα πλοκάμια του στον τότε δικομματισμό και από το 2015 διαπιστώνει ότι οι «κατσαπλιάδες» το ροκανίζουν συστηματικά. Σήμερα αυτό το σύστημα έχει βάλει όλα του τα αυγά στη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, με μόνο στόχο να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL