Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Θ. Θεοχαρόπουλος: Ψήφιση της συμφωνίας και μετά εκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Θεοχαρόπουλος: Ψήφιση της συμφωνίας και μετά εκλογές

«Αντί ο κ. Τσίπρας να αποπέμψει τον Πάνο Καμμένο, έφυγε ο Κοτζιάς που υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για το άκρον άωτον του πολιτικού παραλογισμού», αναφέρει στο Έθνος της Κυριακής.

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής και ο ίδιος όταν έρθει για ψήφιση στη Βουλή, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισημαίνει: «Εφόσον σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα δεν θα υπάρχει πραγματική κυβερνητική πλειοψηφία, πρέπει να υπάρξει ρητή δέσμευση ότι αμέσως μετά τη ψήφιση της συμφωνίας θα προκηρυχθούν εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, όταν και εάν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, θα αποφασίσουμε την τελική στάση».

 Αναφέρει πως για το Κίνημα Αλλαγής η συντηρητική παράταξη, η δεξιά, είναι σταθερά ο ιδεολογικός αντίπαλος, ενώ δεν έχει αλλάξει η θέση του για μη περικοπή των συντάξεων.

 Τέλος, για τις μετεκλογικές συνεργασίες του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «Αν είμαστε μέσα στις τρεις πρώτες δυνάμεις θα καταθέσουμε τη δική μας προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Διαφορετικά, η θέση μου είναι να μην συμμετέχουμε σε κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εκλογών. Αν το πρώτο κόμμα είναι κοντά στην αυτοδυναμία τότε μία κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας και εθνικής συνεννόησης μπορεί να έχει πρωθυπουργό τον αρχηγό του, αν όχι, επιβάλλεται άλλος πρωθυπουργός κοινής αποδοχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL