Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Πολάκης: "Κόψαμε τη μίζα και τη ''μάσα'' στην κορφή του συστήματος υγείας" (Video)

Από το 2015 ως σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ενισχυθεί με 17.000 ανθρώπους που ανέλαβαν υπηρεσία και μένει να ενισχυθεί ακόμα με άλλα 3.500 άτομα. Συνολικά δηλαδή με 20.500 ανθρώπους" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του αυτή την ώρα στην ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε αυτή ήταν η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης για να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας το οποίο παρέλαβε σε άσχημη κατάσταση. Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό καθώς και με άλλες συμβάσεις.

"Θα υπάρξει ισχυρή μοριοδότηση για τους συμβασιούχους στην προκήρυξη για 1.200 προσλήψεις. Οι όποιες λύσεις θα είναι υπέρ των εργαζομένων" δήλωσε ο κ. Πολάκης. Θα δώσουμε λύση στο πρόγραμμα των 4.000 του ΟΑΕΔ μαζί με το Υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα της γραφειοκρατίας στα οποία κολλάνε διάφορες αλλαγές. Δήλωσε "περήφανος για τα ΤΟΜΥ", πρόκειται για ένα άλλο μοντέλο πρωτοβάθμιας υγείας. 

"Κόψαμε τη μίζα και τη μάσα στην κορφή του συστήματος υγείας υπάρχει και ακόμα παρακάτω" δήλωσε ο κ. Πολάκης τονίζοντας ότι χρειάζεται δουλειά ακόμα στο κομμάτι αυτό. "Δώσαμε 1 δις παραπάνω δαπάνη για τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας", παραλάβαμε τον ΕΟΠΥΥ με 2.160.000.000 ληξιπρόθεσμα χρέη και φτάσαμε σήμερα τα 200 εκ., πρακτικά δηλαδή έχουν εκμηδενιστεί. 

Χαρακτηριστικά, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας ανέφερε ότι στις 31.12.2014 παραλάβαμε ταμειακό έλλειμμα σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας 735 εκ. ευρώ και 31.12.2017 είχαμε ταμειακό πλεόνασμα 370 εκ. ευρώ. Δηλαδή, "αυξήσαμε τις δαπάνες για την υγεία και μειώσαμε τη σπατάλη" υπογράμμισε ο κ. Πολάκης σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το 6.5% του ΑΕΠ να πηγαίνει στην δημόσια υγεία.

"Ο κ. Καμμένος έχει τιμήσει την υπογραφή του σε δύσκολες στιγμές"

"Με τους ΑΝΕΛ κάναμε μια συμφωνία να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να καταπολεμηθεί η διαφθορά και να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση της χώρας. Δεν κάναμε συμφωνία ότι είμαστε ιδεολογικά αδέρφια. Ο κ. Καμμένος έχει τιμήσει την υπογραφή του σε δύσκολες στιγμές. Ακατανόητη η παραίτηση του κ. Κοτζιά από τη στιγμή που είναι εκφρασμένη η στήριξη της κυβέρνησης στην Συμφωνία των Πρεσπών".

"Σοβαρό θέμα, δεν το υποτιμώ, αλλά η κρίση θα ξεπεραστεί" υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης.

Το μεγάλο πρόβλημα της γραφειοκρατίας

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας και το πόσο ανασταλτικά λειτουργεί στο δημόσιο σύστημα ο κ. Πολάκης εξήγησε ότι:

"Το κεντρικό κράτος είναι να βγάζει το σχέδιο, να μοιράζει τα λεφτά, να θέτει τους κανόνες και να κάνει ετήσιο τελικό κατασταλτικό έλεγχο των εποπτευόμενων δομών κάθε χρόνο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αυτό το κράτος που το βασικό του πρόβλημα είναι να μην αποκεντρώνει μια σειρά από αρμοδιότητες. Ο κ. Πολάκης εξήγησε το πρόβλημα της γραφειοκρατίας. Σήμερα χρειάζονται δεκάδες υπογραφές για να μπορέσει να ο διοικητής του νοσοκομείου να πάει τον ένα κωδικό σε άλλο για να μπορέσει για παράδειγμα να πάρει ποτήρια.  Βάζοντας πάρα πολλά σκαλιά όμως πριν ξεκινήσεις κάτι, αυξάνεις την πιθανότητα πολλοί, να ζητούν το κατιτίς τους".

Σάιτ κανάλια έπαιρναν λεφτά για τη διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΕΛΠΝΟ, εμείς δεν τα κάνουμε αυτά

"Θα δώσουμε τα αναδρομικά στους νοσοκομειακούς γιατρούς" δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός προσθέτοντας ότι "αν θες τα βρίσκεις". Ανακαλύψαμε χρήματα. Βγαίνει μια εικόνα καταστροφής διάλυσης από συγκεκριμένα κανάλια όπως ο ΣΚΑΙ χαλάει ασθενοφόρο και το παίζουν πέντε μέρες το ότι πήγαν 90 ασθενοφόρα στα νησιά, κανείς δεν το λέει.

Τα 9 στα 10 σάιτ χρηματοδούνται από τις ίδιες πηγές και επειδή εμείς δεν τα χρηματοδοτούμε μας βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ και περιμένουν τους άλλους να γυρίσουν. Εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε 6.5 εκ διαφημιστική δαπάνη όπως στο ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε δώσει σε σάιτ και ΜΜΕ ανά την Ελλάδα.

Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να γυρίσει το Ερρίκος Ντυνάν στο Δημόσιο τομέα

Κατατέθηκαν οι προσφορές για το Ερρίκος Ντυνάν. Η προσφορά του ιδρύματος Ωνάση είναι πάρα πολύ καλή και όταν με το καλό το αποκτήσει θα τεθεί υπό το καθεστώς του Ωνάσειου Ιδρύματος που είναι ειδικού καθεστώτος. Θα ξαναμπεί με τον τρόπο αυτό στην αγκαλιά του Δημόσιου για να ξαναπροσφέρει τις υπηρεσίες του. Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να γυρίσει το Ερρίκος Ντυνάν στο Δημόσιο τομέα δήλωσε ο αν. υπουργός. 

"Ευσεβείς πόθοι συγκεκριμένων στελεχων, παραγοντών και συμφερόντων ότι θα θεωρηθούν άγονοι οι διαγωνισμοί". 

Την βεβαιότητά του τέλος ότι η κυβέρνηση θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών εξέφρασε ο Παύλος Πολάκης.

"Φυσικά και θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Γιατί του χρόνου τέτοια εποχή που θα γίνουν οι εκλογές ο ελληνικός λαός θα έχει να συγκρίνει τι παραλάβαμε και τι καταφέραμε. Θα έχει να συγκρίνει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης υπέρ των εργαζομένων με ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο".

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Διαβάστε επίσης:

Π. Πολάκης: Όταν Βορίδης και Άδωνις απειλούν, είναι απλά Τετάρτη... (Video)

Δείτε όλα τα σχόλια