Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Δ. Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη θέση για όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής στα Βαλκάνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη θέση για όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής στα Βαλκάνια

"Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη θέση για όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής στα Βαλκάνια", δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο ρωσικό δίκτυο «Sputnik».

«Η εξωτερική πολιτική της χώρας καθορίζεται από τον Πρωθυπουργό Τσίπρα, τον Υπουργό Εξωτερικών και το Υπουργικό Συμβούλιο. Οι σύμμαχοί μας γνωρίζουν την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και τις προτεραιότητες της χώρας στα Βαλκάνια». Αυτό σημείωσε ο ίδιος σχετικά με την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στα Βαλκάνια και τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε επίσης πως «στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της περιφερειακής συνεργασίας και η διασφάλιση της ευημερίας στα Βαλκάνια, όπως αυτός αντικατοπτρίζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, στην οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης με την Τουρκία, στις καλές σχέσεις με τη Ρωσία και τους στρατηγικούς συμμάχους ΕΕ και ΗΠΑ».

Για τις συνέπειες των δηλώσεων Καμμένου για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι «δεν υπάρχουν κάποιες συνέπειες» και πως «η εξωτερική πολιτική της χώρας καθορίζεται από τον Πρωθυπουργό Τσίπρα, τον Υπουργό Εξωτερικών και το Υπουργικό Συμβούλιο, με όλους τους συμμάχους μας να γνωρίζουν την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και τις προτεραιότητες της χώρας στα Βαλκάνια».

Δηλώσεις έκανε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, οι οποίες κινούνται στο ίδιο πνεύμα, επισημαίνοντας ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί τον δρόμο για επίλυση του ονοματολογικού με την πΓΔΜ» και ότι «είμαστε ενάντια σε κάθε πράξη, που θα οδηγούσε σε ένα νέο ‘Ψυχρό Πόλεμο’ μεταξύ Δύσης, ΕΕ και Ρωσίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL