Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στη Λευκωσία ο ΠτΔ, για συνέδριο των κοινοβουλίων Ελλάδας και Κύπρου

Το συνέδριο έχει στόχο να παρουσιάσει κριτικά και να συγκρίνει γόνιμα τα δύο πολιτειακά συστήματα διακυβέρνησης, τόσο σε ιστορικό βάθος όσο και στη σύγχρονη ιστορική περίοδο, καθώς και να εξετάσει ειδικότερα το ρόλο των πολιτικών κομμάτων σε αυτά

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο συνέδριο με θέμα «Προεδρική Δημοκρατία versus Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας», στην Κύπρο.

Εισαγωγική ομιλία θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρόεδροι των Κοινοβουλίων Κύπρου και Ελλάδος, κ.κ. Δημήτρης Συλλούρης και Νίκος Βούτσης.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία της Λευκωσίας.

Το συνέδριο έχει στόχο να παρουσιάσει κριτικά και να συγκρίνει γόνιμα τα δύο πολιτειακά συστήματα διακυβέρνησης, τόσο σε ιστορικό βάθος όσο και στη σύγχρονη ιστορική περίοδο, καθώς και να εξετάσει ειδικότερα το ρόλο των πολιτικών κομμάτων σε αυτά.

Στους υπόλοιπους ομιλητές συγκαταλέγονται διακεκριμένοι επιστήμονες και καθηγητές από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα πρακτικά του συνεδρίου θα εκδοθούν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί χωριστά με τους κ.κ. Παυλόπουλο και Βούτση.

 

Δείτε όλα τα σχόλια