Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Πέφτουν οι τόνοι για τον Π. Καμμένο / Προϋπολογισμός - νομοθέτηση εξαγγελιών στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέφτουν οι τόνοι για τον Π. Καμμένο / Προϋπολογισμός - νομοθέτηση εξαγγελιών στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

Με ατζέντα τον προϋπολογισμό, τις εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και τη δρομολόγηση της νομοθέτησης των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ συνεδριάζει σήμερα στις 12.00 το υπουργικό συμβούλιο. Η συνεδρίαση θα γίνει στον απόηχο των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ περί εναλλακτικού σχεδίου για το "Μακεδονικό", με την τοποθέτηση του Π. Καμμένου να αναμένεται με ενδιαφέρον.

Από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει πως σύντομα θα προχωρήσει η διαδικασία ψήφισης των θετικών μέτρων και των παρεμβάσεων που θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του Νοεμβρίου. Μάλιστα η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της αυτό να γίνει με ονομαστική ψηφοφορία.

Στο μεταξύ, μετά τη χθεσινή συνέντευξη του Π. Καμμένου στην ΕΡΤ, φαίνεται πως αποτελεί κοινή βούληση των δυο κυβερνητικών εταίρων να πέσουν οι τόνοι. Χθες μάλιστα αναμενόταν συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Π. Καμμένο, ωστόσο δεν υπήρξε, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που έκλεινε η "Α", επίσημη ενημέρωση. Έτσι, ο υπουργός εθνικής Άμυνας θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Π. Σκουρλέτης: Αντίφαση Καμμένου

Για μεγάλη αντίφαση στα λεγόμενα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. μίλησε στην ΕΡΤ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης. "Με βάση όσα ο ίδιος λέει, οι λόγοι που οδήγησαν στον σχηματισμό της παρούσας κυβέρνησης ήταν τρεις: να βγούμε από το πρόγραμμα, να υπάρξει η παραγωγική ανασυγκρότηση, να χτυπηθεί η διαφθορά", τόνισε και συμπλήρωσε:

"Άρα πώς έρχεσαι και υπονομεύεις αυτή τη συμφωνία λέγοντας ότι θα ρίξω αυτή την κυβέρνηση πριν ολοκληρώσει τον συνταγματικά προβλεπόμενο κύκλο της και προτάσσεις τη γνωστή από πριν διαφωνία γύρω από τα εθνικά ζητήματα; Εδώ νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο πολιτικό λάθος εκ μέρους του".

Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι θετικό το ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει διευκρινίσεις και ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις και αφετέρου ότι την ευθύνη για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής την έχουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών.

Δ. Παπαδημούλης: Θετικό το ότι κατεβάζει τους τόνους

"Θετικό το ότι ο Π. Καμμένος κατεβάζει τους τόνους και συνομολογεί ότι όσα είπε στις ΗΠΑ, περί Plan B στο Μακεδονικό, ήταν η προσωπική του άποψη κι όχι της κυβέρνησης" ανέφερε χθες στη Νέα Τηλεόραση ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης.

"Διαπιστώνω ότι ο κ. Καμμένος, που με ορισμένες ενέργειες μέσα σε κλίμα εκνευρισμού δημιούργησε μια εστία αναταραχής, επιστρέφοντας στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και βλέποντας πώς το σύστημα Ν.Δ. και συμφέροντα που τη στηρίζουν προσπαθούν να τον χρησιμοποιήσουν ως μοχλό για ρίξουν τον Τσίπρα, το αντιλαμβάνεται και κάνει όπισθεν" είπε χαρακτηριστικά.

Χρ. Μαντάς: Οριοθέτηση όλων

Μιλώντας στο Κόκκινο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς σημείωσε ότι προκαλούν προβληματισμό οι δηλώσεις του Π. Καμμένου στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στα κεντρικά ζητήματα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας "δεν είπε κάτι καινούργιο". Σημείωσε δε ότι η θεσμική οριοθέτηση "όλων, και του κ. Καμμένου. είναι αναγκαία για τη λειτουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας".

"Η παρούσα κυβέρνηση με την παρούσα σύνθεση πρέπει να συνεχίσει" υπογράμμισε στο Κόκκινο ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Όπως τόνισε, τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν, παρά τη διαφορετικότητα τους και τις διαφορές θέσεις τους σε μικρά ή μεγάλα ζητήματα, τον επόμενο χρόνο έχουν σημαντικό κυβερνητικό έργο να διεκπεραιώσουν.

"Το 'ρουσφέτι' που ζήτησα από τον Καμμένο ήταν να μετατραπεί ένα στρατόπεδο της περιοχής σε ιστορικό διαχρονικό μουσείο με απόφαση της δημοτικής αρχής των Τρικάλων, των φορέων της περιοχής, που το ζητούν όλοι οι βουλευτές, και αυτό το θεωρεί ρουσφέτι" απάντησε σχετικά με την καταγγελία εις βάρος του από τον Π. Καμμένο ο βουλευτής Τρικάλων Σ. Παπαδόπουλος.

"Θα έπρεπε να υποβάλει την αίτηση να μεταφερθεί σε άλλο υπουργείο, γιατί αυτό θα του δημιουργούσε και τη δυνατότητα να μην παρεμβαίνει στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ή αλλαγής του αμυντικού συμφώνου όταν λέει ως πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. τη δική του ατζέντα" πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL