Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μακριά από ρατσιστές

Την αρχή της διακίνησης του ιού του ρατσισμού την έκανε προ διετίας ο κατά τα άλλα γιατρός Γιώργος Πατούλης, γιατί, βλέπεις, είμαστε κι εμείς που δεν ξεχνάμε τις αντιεπιστημονικές...

 

Την αρχή της διακίνησης του ιού του ρατσισμού την έκανε προ διετίας ο κατά τα άλλα γιατρός Γιώργος Πατούλης, γιατί, βλέπεις, είμαστε κι εμείς που δεν ξεχνάμε τις αντιεπιστημονικές και ρατσιστικές κορώνες του "γαλάζιου" μεγαλοπαράγοντα της Αυτοδιοίκησης, που το 2016 επιχείρησε να συνδέσει αυθαίρετα τους πρόσφυγες με τα τότε στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ελονοσία στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση γνώριζε για τους πρόσφυγες, αλλά δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της ελονοσίας” είχε γράψει στο Twitter ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γ. Πατούλης, ανοίγοντας ακόμα έναν ξενοφοβικό κύκλο σχολίων και δημοσιευμάτων με στόχο την περαιτέρω δαιμονοποίηση των προσφύγων, αλλά κυρίως τη στοχοποίηση της κυβέρνησης ως πολιτικού φορέα ορατών και αοράτων δεινών που πλήττουν αυτό τον τόπο.

Μετά τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, σειρά πήρε προχθές ακόμη ένας "γαλάζιος" αυτοδιοικητικός. Αυτή τη φορά ήταν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, που, αφού δεν μπορούσε να φορτώσει τα κρούσματα του ιού του Νείλου στη “Δούρου”, τα φόρτωσε στους πρόσφυγες, φωτογραφίζοντας αυτούς και τα κέντρα φιλοξενίας ως εστίες για επιδημίες, χρεώνοντάς τους και τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή.

Για άλλη μια φορά ο ατεκμηρίωτος και αντιεπιστημονικός λόγος έγινε δήθεν επιχείρημα στο στόμα των ακραίων και των ξενοφοβικών της Νέας Δημοκρατίας, που με έναν αντιπολιτευτικό σμπάρο πήγαν να χτυπήσουν και πάλι δυο τρυγόνια: και τους πρόσφυγες να ενοχοποιήσουν στα μάτια των τοπικών κοινωνιών και στην κυβέρνηση να χρεώσουν τις αδυναμίες του δικού τους περιφερειάρχη, που όλοι φρόντισαν να μείνει στο απυρόβλητο για το πρόβλημα των κουνουπιών στην Κεντρική Μακεδονία με τα εξήντα κρούσματα και τους επτά νεκρούς.

Ο ιός του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, σε αντίθεση με κάποιους άλλους ιούς, είναι αυτός που διαδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, από στόμα σε στόμα και από μυαλό σε μυαλό. Είναι ένας ιός επικίνδυνος και ιδιαίτερα μεταδοτικός, όταν μάλιστα βρίσκει πρόθυμα ΜΜΕ να επιταχύνουν τη διακίνησή του στα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας όπως στην περίπτωση της ρατσιστικής καμπάνιας περί δήθεν ανεμβολίαστων και άρα επικίνδυνων προσφυγόπουλων που για τον λόγο αυτό δεν έπρεπε να κάθονται στο ίδιο θρανίο με τα ελληνόπουλα.

Γι' αυτό λοιπόν να προσέχουμε. Μακριά από ρατσιστές...

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις