Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ο φιλελευθερισμός τους δεν φτάνει για τη Λέσβο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ο φιλελευθερισμός τους δεν φτάνει για τη Λέσβο

Με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου και έπειτα από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή προκρίθηκε η χρήση του όρου “λαθρομετανάστης” από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού.

Η απόφαση κατά πλειοψηφία της ΕΛΜΕ ήρθε κόντρα στο έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου “λαθρομετανάστης” προκειμένου “να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού”. Με την απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας (τέσσερις στους επτά) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ προκρίνεται η χρήση του όρου “λαθρομετανάστης” ως η απόλυτα σωστή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο. Ας σημειωθεί ότι η απόλυτη πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου ανήκει στην προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία ΔΑΚΕ.

Προ ημερών, κάποιο “τσακάλι” της Πειραιώς πήγε και ξέθαψε την από αρχές Σεπτεμβρίου απόφαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να αρνηθεί δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη σε σχολεία του νομού και είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με την ιστορία αυτή έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταχεριάσει στα social media τους κρατιστές συνδικαλιστές που είπαν όχι στους ιδιώτες ευεργέτες. Πίσω από τον αρχηγό της Ν.Δ. έσπευσαν να συνταχθούν με σχόλια περί “σοβιετίας” βουλευτές και στελέχη τόσο της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και του Ποταμιού, αγνοώντας άπαντες ότι η ΕΛΜΕ Μαγνησίας ελέγχεται και αυτή από τη ΔΑΚΕ, που για κάποιο άγνωστο λόγο είπε όχι στην συγκεκριμένη δωρεά. Όταν άπαντες κατάλαβαν ότι από τη Μαγνησία δεν προέκυπτε αριστερός και σοβιετικός δάκτυλος, μαζεύτηκαν και με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισαν την υπόθεση πιο γρήγορα από ό,τι την άνοιξαν.

Σε αντίθεση με την περίπτωση της Μαγνησίας, για την ΕΛΜΕ Λέσβου ο “φιλελεύθερος” και “αντισοβιετικός” άξονας σφύριξε αδιάφορα για τη ρατσιστική τοποθέτηση μερίδας εκπαιδευτικών του νησιού που αποφάσισε να στάξει το ξενοφοβικό δηλητήριο στα μυαλά και στις ψυχές των μαθητών της.

Ούτε λέξη για τους ρατσιστές της ΕΛΜΕ Λέσβου από τους λαλίστατους “φιλελεύθερους” που υψώνουν το ανάστημά τους μόνο για την υπεράσπιση ιδρυμάτων και ιδιωτών δωρητών, αλλά όχι υπέρ των πραγματικά αδυνάτων. Αλλά ώς εκεί φτάνει ο φιλελευθερισμός τους. Ως το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL