Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπέρ του "Ναι" στο "Μακεδονικό" το 73,61% του Ποταμιού

Eurokinissi

Δέσμευση για το συνέδριο - Η πλειοψηφία των μελών του ζητά αυτόνομη εκλογική κάθοδο και μετεκλογική συνεννόηση "με τον πρώτο"

Στο συντριπτικό ποσοστό του 73,61% τα στελέχη και οι φίλοι του Ποταμιού συμφωνούν με τη θέση που κράτησε και έχει το κόμμα αναφορικά με το “Μακεδονικό”, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που είχε αποστείλει από τον περασμένο Ιούλιο η Σεβαστουπόλεως στα μέλη της προκειμένου να εξάγει συμπεράσματα συμβουλευτικά, ενόψη του κρίσιμου συνεδρίου του Νοεμβρίου.

Δεδομένου ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου θα είναι δεσμευτικές για όλους τους βουλευτές εφόσον παραμείνουν στο κόμμα, η απόφαση σε σχέση με τη θετική στάση του Ποταμιού στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, θα δεσμεύει και τον Γρ. Ψαριανό, που έχει ανακοινώσει ότι καταψηφίζει, αλλά και τον Γ. Αμυρά, η στάση του οποίου παραμένει ερώτημα.

Στα ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν από τα 28 ερωτήματα που απευθύνθηκαν σε 300 κεντρικά στελέχη και 6.000 εγγεγραμμένα μέλη ανά τη χώρα, καλύπτοντας θέματα πολιτικού προσανατολισμού και ταυτότητας του κόμματος, συγκαταλέγεται και η επιλογή κατά 87,96% υπέρ αυτόνομης καθόδου στις εθνικές εκλογές. Οι φίλοι και τα κεντρικά στελέχη του Ποταμιού με μεγάλη πελιοψηφία πριμοδοτούν ένταξη του Ποταμιού στο “ρεύμα Μακρόν” αντί στους Φιλελεύθερος ή τους Σοσιαλδημοκράτες. Τάσσονται υπέρ μετεκλογικής συνεννόησης με “το πρώτο κόμμα” για την προώθηση συγκεκριμένων λύσεων, άσχετα εάν το πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Ν.Δ., αν και η πλειοψηφία θα προτιμούσε να είναι η Ν.Δ. Ακόμη, τοποθετούν το Ποτάμι στο κέντρο του πολιτικού χώρου αναγνωρίζουν το διακριτό του στίγμα έναντι των άλλων κομμάτων και πιστεύουν ότι στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να στηριχθούν πετυχημένα πρόσωπα ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο